Dünyanın sessizliği ve Nusayrat

  • GİRİŞ23.06.2024 17:42
  • GÜNCELLEME03.07.2024 17:42

İsrail, Biden yönetiminin Gazze'deki sahte "kırmızı çizgilerini" aşmakla kalmadı . İsrail , hafta sonu Nusayrat  mülteci kampındaki katliamıyla çizgiyi tamamen sildi.

Cumartesi günü, İsrail ordusunun Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana esir tuttuğu dört İsrailliyi kurtarmak için düzenlediği operasyonda, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 270'ten fazla Filistinli öldürüldü .

İsrailliler ve Amerikalı Yahudi örgütleri, İsrail'e yönelik saldırıları destekleyen Filistinlileri yargılamaya hazır oldukları için, İsrailli tutsakların serbest bırakılmasıyla ortaya çıkan katliamı kutladılar.

İsrail, sekiz aydan fazla bir süredir yerleşik savaş hukukunu pervasızca çiğniyor.

İsrail ayrıca, büyük ölçüde gözlerden uzak bir kıtlık yaratarak Gazze halkının yavaş yavaş açlıktan ölmesine neden oluyor.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'i Ocak ayında soykırım suçundan yargıladı. Geçtiğimiz ay, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Rafah şehrine yönelik saldırısının derhal durdurulmasını emretti. İsrail, her iki karara da öldürme çılgınlığını yoğunlaştırarak yanıt verdi.

İsrail'in dokunulmazlık duygusunun bir başka göstergesi de cumartesi günü gerçekleşen kurtarma operasyonunda bir başka açık savaş suçunun işlenmesiydi.

İsrail , Gazze'nin çaresiz halkına yardım getirdiği iddia edilen bir insani yardım kamyonunu askeri operasyonunun örtüsü olarak kullandı...

Dünya kamuoyunun sesslizliği İsrail'e adım adım katliam izni veriyor...

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat