İsrail'i kim daha çok seviyor tartışması

  • GİRİŞ30.06.2024 17:44
  • GÜNCELLEME03.07.2024 17:44

Tüm dünya, iki ABD başkanı arasındaki ilk tartışmaya tanık oldu; mevcut başkan Joe Biden ve eski başkan Donald Trump. Ekonomi, göçmenler ve kürtaj gibi iç Amerikan meselelerini içeriyordu ve tabii ki Gazze'ye ve Rusya'nın Ukrayna'ya savaşına odaklanan Amerika'nın dış politikasına da değiniyordu. İki isim karşılıklı olarak "İsrail sevgilerini" de yarıştırdı.

Biden, ülkesinin dünyada İsrail'e en büyük destek kaynağı olduğunu vurgulayarak, Hamas'ın savaşın devam etmesini isteyen tek taraf olduğunu ve ateşkes planının Güvenlik Konseyi, G7 ülkeleri, İsrailliler ve Netanyahu'nun kendisi dahil herkes tarafından onaylandığını iddia etti.

Trump, Biden'ın "Filistinli gibi oldu ama ondan hoşlanmıyorlar çünkü çok kötü bir Filistinli. Zayıf bir Filistinli." olduğunu söyleyerek Siyonistleri kandırmada çok ileri gitti.

Senato üyesi olduğu zamandan beri Siyonist olduğu için her zaman gurur duyan ve "İsrail devleti olmasaydı, ABD onu yaratırdı" diyen Biden, İsrail'i İran'dan koruma ve kurtarma ve İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını püskürtmedeki rolünden de gurur duyuyordu. "Ben, İsrail'e tam teşekküllü bir balistik füze saldırısı yaptıklarında dünyayı İran'a karşı örgütleyen adamım. Kimse yaralanmadı. Hiçbir - tek bir İsrailli kazara öldürülmedi. Ve durdu. İsrail'i kurtardık." dedi. Tüm dünya ABD'nin başkan adaylarından hangisinin İsrail'e daha sadık olduğu konusunda tartışmayı dinledi.

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat