Hamas'ın taktikleri İsrail'in hedeflerini engelledi

  • GİRİŞ13.07.2024 15:32
  • GÜNCELLEME15.07.2024 15:33

İşgal devleti, hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını kabul etmek zorunda.

Savaşta 38 binden fazla Filistinli öldürüldü ve yaklaşık 100 bin kişi yaralandı. Buna rağmen Hamas ve onunla birlikte savaşan gruplar kararlılığını sürdürüyor .

Şimdi İsrailli yetkililerin, Hamas ve müttefikleri İsrail'e roket fırlatmak yerine Gazze içindeki İsrail güçlerini hedef alan yeni bir strateji benimsemiş olsalar bile, bu amacın gerçekten mümkün olmayabileceği konusunda halkı hazırlamayı amaçlayan açıklamalarını görüyoruz.

İsrail başbakanı, Gazze'deki Filistinlilere karşı devam eden askeri saldırı yoluyla Filistin direniş gruplarının tehditlerini sınırlamaya çalışıyor. Ancak, İslami Direniş Hareketi'ni "ortadan kaldırmak" ve bölgede tutuklu olarak tutulan İsraillileri geri döndürmek gibi iki ana hedefine ulaşmada büyük zorluklarla karşı karşıya.

Direniş gruplarının dayanıklılığı, gerilla taktiklerini etkili bir şekilde kullanmalarını, cephaneliklerinin kapsamını ve savaşçılarının yeniden gruplanmasını yansıtır. Hamas'ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları tarafından yönetilen gruplar, İsrail ordusunu destekleyen teknolojik dengesizliğe rağmen yüksek düzeyde hazırlık ve uygulama yansıtan çatışmalara giriyor. Direniş gruplarının amacı, İsrail savaş makinesine kayıplar verdirmek, böylece Gazze'deki çok sayıda masum sivili hedef alan ve öldüren ve temel altyapıyı tahrip eden acımasız saldırısının bedelini ödetmektir. İsrail başarısızlıklarının boyutunu fark ettiğinde, savaşın sona ermesinin yolunu açabilir.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat