Trump'ın zaferi

  • GİRİŞ14.07.2024 15:33
  • GÜNCELLEME15.07.2024 15:33

Dünya ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada suikast girişimine uğrayan eski Başkan Donald Trump'ı konuşuyor. Suikaste uğrayan Trump kulağından yaralandı ve silah atışlarından kurtulur kurtulmaz yumruğuna havaya kaldırarak "Savaş" dedi.

ABD basınındaki yorumlara göre Trump'ın bu "kahramanlığı" onu seçimlerde öne taşıyacak. Biden zaten yaşlılığı ve sorumluluklarını yerine getirmeye engel olan hastalıkları sebebiyle hedef tahtasındaydı. Trump ile çıktığı canlı yayında bu özellikler bir kez daha gündeme gelmiş ve desteğinde önemli bir azalma olmuştu.

Şimdi ise suikastten yaralı kurtulan "savaşçı" "azimli" , ne olursa olsun seçim yarışından vazgeçmeyen (ikinci kez azledilen ve ABD tarihinde suçlu bulunan ilk ABD başkanı) Trump'ın karşısında  yaşlı ve yalnız Biden var.

Saldırı, Trump'ın ikinci döneminin elinden alındığı, saldırıya uğradığı ve kurban edildiği anlatısına da iyi uyuyor. 2020'deki yeniden seçilme girişiminden bu yana, kendisini Biden yönetiminin hedefi olarak sundu, asılsız "seçim müdahalesi" iddialarında bulundu ve kendisine karşı açılan tüm davaları siyasi zulüm olarak resmetti.

Trump, 2022 yılında gizli belgeleri ele geçirmek için Mar-a-Lago'daki evine düzenlenen FBI baskınının, federal ajanların kendisini öldürme girişimi olduğu iddiasında bile bulundu.

Cumartesi günkü silahlı saldırı, bu yılki başkanlık yarışı için bir dönüm noktasıydı...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat