Pazarcılar ortalığı savaş alanına çevirdi

Bursa'da belediyenin yaptığı modern pazar yerlerini beğenmeyen ve katkı payı ödemek istemeyen pazarcılar olay çıkardı. Kura çekiminin yapılacağı belediye binası önünde toplanan pazarcılar, Ankara yolunu trafiğe kapattı. Öfkeli grup, müdahalede bulunan polise maytap attı.

GİRİŞ 27.12.2012 13:09 GÜNCELLEME 27.12.2012 14:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Osmangazi Belediyesi, Çarşamba, Çiftehavuzlar ve Akpınar Mahallelerine modern kapalı pazar yerleri inşa etti. Açık mekanlardan kapalı mekanlara taşınırken haklarının ellerinden alındığı öne süren pazarcılar, "İstedikleri 5 bin lira parayı ödemeyeceğiz. Modern pazar yerlerine karşı değiliz ancak yeteri kadar kapasite olmadığı için bazı arkadaşlarımız daha farklı yerlere gönderilmek isteniyor" dedi. Kura çekiminin yapılacağı Elmasbahçeler'deki belediye ek binası önünde slogan atan pazarcılar, kura çekimine katılmayacaklarını kaydetti.Polisin ikna edemediği öfkeli grup, ellerinde ekmeklerle Ankara yolunu trafiğe kapattı. Çevik kuvvet, pazarcıların diğer vatandaşları mağdur edemeyeceğini, yapılan eylemin kanunsuz olduğunu ifade ederek grubu yol dışına çıkarmak istedi. Bu esnada arbede yaşanırken, bazı pazarcılar ekiplere maytap fırlattı.Pazarcılar daha sonra Gökdere'den Haşimişcan Caddesi'ni takip ederek AK Parti İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • MUHAMMED MUSAB ÖNAL 11 yıl önce Şikayet Et
    bilmiyorum. arkadaşlar siyaset olarak hükümetin yaptıkları ve çalışmaları gözden kaçırmamak gerekiyor ancak, ekonomik anlamda çok üstüne gidiyorlar esnafır ufak ve orta esnaf bitmek üzere, büyük esnaf ise dahada büyümekte. gerçekten bu ekonomi anlamında ciddi bi önlem alınması lazım. bu ülkede hep büyük esnaf kazanmamalı küçük işletme çoğunluk olmasına rağmen hep ezilen taraf oluyor. rabbim yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • isim siz 11 yıl önce Şikayet Et
    alın size demokrasi.... bu millet okulunu kendi yapar camisini kendi yapar.. pazar yeri yapılır 5 bin tl para istenir yani pazar yerinide kendi yapar (yaptırılır).. hani ! vergiler yol su elektrik olarak bize geri dönecekti yol su elektrik hepsi özelleşti... musluktan su içemez olduk damacana (oda hileli) elektrik kaçağını öde trt sini öde sayaç okumasını öde .. yollar oldu "koç"un... adalet kalmadı bu ülkede arkadaş !
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede herkes istediğini yapamaz.. şehir yönetimi böyle karar vermişse uymak mecburiyetindesiniz.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den Lübnan itirafı! Siber saldırılar sonrası ilk açıklama
İsrail’in çağrı cihazlı saldırısı! Dünya şokta ama Türkiye emin ellerde