Adana

3-4 yılda meyve veriyor! Adana'daki aşılı harnup çalışmaları olumlu sonuçlandı

10:10 23 Eylül 2022 7 Yorum Var
3-4 yılda meyve veriyor! Adana'daki aşılı harnup çalışmaları olumlu sonuçlandı
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayrica her bir cekirdeginin agirligi 0.20 cent agirliginda ister kucuk ister buyuk faketmiyor,5 tanesi 1 karat geliyor,usenmedim tarttim dogru cikti 1 karat pirlanta ile 5 adet cekirdek ayni agirliga tekamul ediyor,karat adini burdan almiş pirlantada ölcü birimi olarak kullaniliyor
    Cevapla
  • a.60 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşısız olanı çok dikenli ve verimsiz oluyor.
    Cevapla
  • bülent özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    4 yılda 1 değil 3-4 yıl sonra ürün vermeye başlayan fidan geliştirildi. Normalde fidan 9-11 yıl sonra ürün verir, yapılan çalışma ile bu süre 3-4 yıla düşürüldü. haber başlığını ve içerikteki yanlışları düzeltin.
    Cevapla
  • master 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağacın meyvesi keçinin boynuzuna benzediği için bu adı almıştır. Bu bitki, Roma döneminden günümüze gelmiş harnup (keçiboynuzu) çiçeklerinden ötürü Anadolu'da harnup olarak da bilinir. Ağacın meyvesi hem insanların tüketebileceği gıda türlerinde hem de hayvan yeminde kullanılır. yani harnup başka bir tür diyen arkadaşa duyurulur :))
    Cevapla
  • Hasan abak 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöplükte düşen bir çekirdekten çıkan küçücük 7...8 cm. Boyundaki harnup fidanı oradan aldım saksıya ektim 2 yılda bayağı büyüdü evimin önünde kaldırıma ektim 12...13 yıl oldu koskocaman ağaç oldu ilkdefa bu yıl verdi birileri geldi topladım pekmez yapayım yarı yarıya paylaşırız dedi 10 kg.pekmez çıktı paylaştık ama hırsızı çok gece gelip topluyorlar toplanan kadar asker gibi nöbet tuttum
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    şuna keçiboynuzu desenize
    Cevapla
  • a.60 2 yıl önce Şikayet Et
    Selamlar kolay gelsin.Harnup dediğiniz bitki keçiboynuzu olan bitki ise ben onun aşılı olanından birkaç adet istiyorum ve arıyorum.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok Harnup farklı bir tür