“Kutlu Doğum” birilerini neden rahatsız eder?
“Kutlu Doğum” birilerini neden rahatsız eder?
Son günlerde ne çok sabır çektiğimi Allah biliyor!

Yorumlar33

  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    rasululullan (sav):şimdi sizden kime bir haksızlık yapmış isem şimdi alsın ahirete bırakmasın diyor. ve ukkaşe hazretleri :benim hakkım var savaşın birinde değneğiniz sırtıma değmişti diyor ve peygamberimiz bir deynek getirin diyor ve sırtını dönüyor.her ne kadar hasan,hüseyin ve diğer sahabiler kısası kendi üzerlerine almak istiyorlarsa da peygamberimiz onların gözyaşları içerisinde sırtını dönüyor.sonra ukkaşe hazretleri ya rasullallah o zaman benim sırtım çıplaktı diyor ve peygamberimiz sırtını açıyor.ukkaşe hazretleri peygamberlik mührünü görüp onu öpüyor ve "anam babam sana feda olsun ya rasulallah,senden hak iddia etmek ne haddime dersede,rasulullah hakkını helal için ısrar eder,ve ukkaşe hazretleri büyük bir mahcubiyetle ahirette şefaatçi olması ricasıyla hakkını helal eder.peygamberimiz kim cennetteki arkadaşımı görmek isterse bu yaşlı adama baksın der ve onu cennetle müjdeler..mübeşşiran:müjdeleyici vasfına da bir örmektir.onu sevmeyen ne bilsin bu hikmeti.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    yahudi ve hıristiyanlarda aynı sizin gibi peygamberlerinin hadislerine uydurma dediler kafir oldular . ondan sonrada döndüler bu seferde tevrat ve incili tahrib ve tahrif ettiler ikinci kafir oldular. şimdi de bizimkilerde kalkmışlar hadis ayıklıyorlar bu hadisdir bu hadis değildir. bu seferde döndüler kuranın lefzini değiştiremedikleri içinde kuranın ahkam ayetlerine yanlış mana veriyorlar.örnek .yahudi ve hıristiyan hakındaki ayetler,haşir,cennet ve cehennem,cihad ve tesettür ayetlerini hepsineyanlış mana vermişler. hırıstiyanları pavlos bitirdi. ümmeti muhammedide pavloscuklar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • kazanmakgaranti.tk 11 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirenlerin çoğu 5 vakit namazını kılmıyor. Bu kadar açık söylüyorum. Ritüel falan hikaye. Yılbaşında ve çevresindekilerin doğumgünlerinde Hıristiyanların peşine takılırlar, Kutlu Doğum'da salavat ve program yapılmasını eleştirirler. Allah ıslah etsin sizi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    ayrica semra, . Bir konyada ki, ya da bursada ki musluman degildi mekke de ki musluman.. cok daha selefi bir yerde durup, kabenin bezine bile el surdurtmeyen bir sert duruslari vardir. kabenin bezine bile el surdurtmemek!!! sekil, semal...hepsi bir tarafa. bize gosterilen Ibadet, ve iabdet edilecek vardir.. ve bu mesaji bize ulastiran peygamberler. ... isaret parmagina duydugun saygidan cok! parmagin gosterdigi seyi gor. ama senin derdin, parmagi kutsamak.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    semra:). Turklerin kontrolu altinda degildi. Osmanli nin kontrolu altindaydi.. fakat osmanlinin sosyal yapisi turkiyenin kinden farklidir. yani misirdaki osmanli, konyadaki osmanli, bosnadaki osmanli, suudi deki osmanli.. caktin? daha cok bi eyalet sistemidir.... bu sebeple, Osmanli turklerinin elinde degildi. Hala Suudi araplarin kontrolu altindaydi.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • semra 11 yıl önce Şikayet Et
    Krem Shanti iftira atmışsın. Kabei şerif, Mekke ve Medine 4 asırdır türklerin kontrolü altındaydı ve o dediğin çirkeflikleri yapmadıkları gibi yaptırmazlardı. Çünkü onlar OSMANLI idi. ittihatçıların kurduğu devlet çatısı altında gerçek alimler şehit edilip daha sonra halk cahil bırakılınca eski şaman gelenekleri son seksen yılda sokuldu gizlice. orada burada gördüğün çaputçular müslüman türklerin uygulaması değildir zaten. suud rejiminin Peygamber efendimizin kabrini dahi şirk olarak niteleyip inglizlerle birlikte yıkmaya kalkmasını konuşun ki siz o suud zihniyetini taşıyorsunuz. Müslüman türklerin ALLAH ve son peygamber sevgisini bilemezsiniz. O sevgi idi osmanlıyı avrupaya taşıyan ve çanakkalede zafere ulaştıran
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    bu halleri gordukce Kabe'nin mekanindaki hikmeti daha iyi goruyorum. Kabenin Suudi'lerin topraginda olusu ve suudiler tarafindan kontrol ediliyor olusuna sukrediyorum. Eger Kabe, Kutlu dogum haftasini bir rituele donusturen turklerin kontrolunde olsa, muhtemelen kabeye caput baglayip, mum yakar mevlana gibi etrafinda donerek ibadet ederlerdi.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    Yazar teyze. kanaatimce, "birilerini rahatsiz eden" sey, kutlu dogum haftasi degil. yani bi ileri vitese tak eger motor gucunuz yetmiyorsa bunu anlamaya. durum su, Kutlu dogum gunu, kutsilestirilip, artik bir ibadet haline donusuyor olusu "rahatsiz edici".
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • PUT DOLU MEYDANLARDA İBRAHİM OLMAK 11 yıl önce Şikayet Et
    üsame-i kürdi, hakaret acizlerin işidir. Ben hadis aklamıyorum. En güzel hadis olduğu bildirilen Allah'ın sözü Kur'an bana yetiyor. Sen ise uydurma hadis olduğu hadis alimlerinizce kabul edilen bir sözü aklamaya çalışıyorsun. Ben Fatiha'yı anlıyorum. Kur'an akıl sahiplerine hitap eder. Sen anlamıyorsan aklından zorun vardır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    put dolu ibrahim sizler ancak yahudi ve hırıstiyaların tabaklarının dibinde kalan artıkları yalarsınız. sen ve senin gibi zavallılar hadisleri neye göre aklıyorlar acaba yoksa sahabeyimi gördünüz.: kuran ve hadisi ne kadar biliyorsunuz fatihanın manasını bilmeyecek kadar kara cahilsiniz gelmişsiniz burda hadis aklıyorsunuz (Levlake Levlake Lema Ğeleğtul Eflaka) Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım. diyor.LeflaKE:Eyer sen resullik sıfatıyla kuran ve hadisle dünyaya gelmeseydin, şu kainatın bilmecesini çözmeseydin.kainat ne diyor Lailaheillallah diyor.eyer sen bunu anlatmasaydın risaletinle o zaman ben yeri göğü yaratmazdım.ALLAH şu kainatı niçin yaratmış, Allahı tanımak için Allahı tanıtanda kurandır. Öyleyse dünya niçin yaratılmış. Kuran olmasaydı dünya yaratılmazdı. Efendim diyorlar nasıl bir insan için şu alemi yaratır diyorlar..Buradaki “KE” yi kimse anlamıyor. ÖNCE BEDİ ,BEYAN LUGAT, I ÖĞREN SONRA İTİRAZ ET. hemi çok bilmiş pavlos
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • erdal islam 11 yıl önce Şikayet Et
    kutlu doğumdan rahatsız olacak tek topluluk vardır. oda şeytanı kendilerine veli edinmiş topluluktur ister kabul etsinler ister etmesinler ben şahsen ateist şu ist bu istim diyen herkeside aynı şekilde şeytanı veli edinmişler arasında görüyorum şu hadis i şerifler ve mümin zatlardan haz etmeyenleride aynı grubun içinde görüyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet boyraz 11 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanı böyle bid'atler rahatsız etmiyor ise işte o zaman problem var demektir.. dinde yenilik olmaz adetlerde yenilikler olabilir. Dini günlerin tamamı hicri yıla göre belirlenmiştir ve bu konu kapanmıştır. Güneş yılı o zamanlar yok muydu? Haşa şimdikiler kadar din bilgileri yok muydu da yüzlerce yıldır böyle bir olay olmamışta şimdikiler bulmuş? Yarın birgün ramazanda Aralık ayına çekerler bu hızla giderse. Dini olarak gün tayini yapmak kimsenin haddi değildir. Dinin sahibi hepsini belirlemiştir. Dinde yenilik çıkaranlarıda ateşle korkutmuştur. Git çatal kullan bıçak kullan arabaya bin pantolon giy...İslamın ölçülri içerisinde istediğin adeti yap! Ama dinde hiçbir yenilik yapılamaz. Dini gün ve gece veya hafta vesair tayini yapılamaz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ali eren 11 yıl önce Şikayet Et
    meryem hanım. siz yine müslüman bir kadın ve fikir insanının nasıl olması gerektiğinin dersini veriyorsunuz.bizde her zamanki gibi sizin karşınızda sevgi ve saygı ile eğiliyoruz. haçlı avrupanın ve okyanus ötesinin medeniyet havarisi türbanlı kalemşörlere inat sizin gibi bu toprağın ve milletin damarlarından beslenen aydınlar oldukça bizler gelecek için umudumuzu hiç kaybetmiyeceğiz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yazar hepimizin tercümanı olmuş!. Eline kalevyeyi alan kendihni yazar sanıp başlıyor sağa sola saldırmaya. kardeşim bu insanlara soracaksınız müktesebatınız nedir diye? Öyle yazarlık çizerlik herkesin harcı olmamalı. Bu milletin değerlerine saygılyı olacak yazar dediğin. Öyle ben söyledim oldu ayakları... Olmaz öyle şey...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • semra 11 yıl önce Şikayet Et
    Kur'anda peygamberimizin üstünlüğü ve farkı 1. O, bir insan olmanın yanında aynı zamanda son peygamberdir, (Ahzâb, 33/40) , risâleti evrenseldir, (A’râf, 7/158; Enbiyâ, 21/107...) risâleti cinleri de kapsamaktadır, (Ahkâf, 46/29; Cin, 72/1-13) , hanımları mü’minlerin anneleridir, (Ahzâb, 33/6), geçmiş-gelecek günahları affedilmiştir, (Fetih, 48/1-2), kendisine inanılması noktasında peygamberlerden söz alınmıştır, (Âl-i İmrân, 3/81), kendisine Kevser’in verildiği müjdelenmiştir, (Kevser, 108/1), ganimetler helal kılınmıştır, (Enfâl, 8/1), âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir, (Enbiyâ, 21/107), onun özellikleri (hl-i kitap tarafından bilinmektedir, (Bakara, 2/89,146) , getirdiği dinin korunması teminatını verilmiştir, (Tevbe, 9/33)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat