Kur'an okumak yasak, ayet paylaşmak ise…
Kur'an okumak yasak, ayet paylaşmak ise…
Komünist Çin'de hapis nedeni!

Yorumlar20

  • güven kurtul 11 yıl önce Şikayet Et
    -sahra- helal olsun kardeşim. Yorumların, hele de kendileri gökten zembille indikleri için hayatlarını eleştiri üzerine kurgulamış insanlarla ilgili tespitlerin harika. Kopyalayacağım müsaden olursa...
    Cevapla
  • -sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    bluevelve... hani diyorum sürekli tetikte kusur aramaya eleştirmeye didiklemeye öyle odaklanmış insanlar var ki çoğu zaman konunun aslından uzaklaşıyorlar ,onlar öyle mükemmelötesi varlıklar ki hiç hata yapmazlar..onların hayatı eleştiri üzeredir ,hiç takdir etmezler.. takdir ve teşekkür onlar için yalnızca ortaokul ve lisede ellerine tutuşturulan birer kağıt parçasıdır..onlara da hak veriyorum ergenlikte hakka karşı duranlara muhalif olup sorgulamaları için Allah teala tarafından bahşedilmiş isyan nimetini ebeveynleri nerede ve nasıl kullanacağını öğretememişler..vara yoğa muhaliflikleri bundan ileri gelir..ergenlik evresini tam anlamıyla atlatamamış arada derede kalmış bu arkadaşlara tavsiyem,23 nisanı doya doya kutlayın..bugün sizin bayramınız..kutlu olsun..!
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • -sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    bluevelve... bir eli yağda bir eli balda yaşayanlar için elbette bu anlatılanların ne içerdiğinden önce gereksiz ayrıntıları dikkatlerini çekecektir..çünkü bedel ödemeden elde ettikleri bir memleketin içinde çocukluklarını tam gaz yaşamış,her devrin hakkını vermiş ve şimdi geviş getire getire ve göbeklerini kaşıya kaşıya yaşamlarını sürdürmektedirler.. sözüm meclisten dışarı! fakat kendim edebiyat aşığı olmadığım hatta ağdalı dillerden hiç haz etmediğim halde bu yazıyı beğendim ve meryem hanımın kimsenin dile getirmediği bir konuyu kaleme almasını takdir edilesi buldum.burada zulmeden Müslüman mı değil mi,zulme uğryayan Müslüman mı,dünyanın hangi enlem ve boylamına tekabül eden rengi ne olan hangi ırkın mensubu Müslüman..?siz bunlarla uğraşadurun onların ilgilenecek daha mühim meseleleri var sizi kimse takmıyor emin olun..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • tosman 11 yıl önce Şikayet Et
    ayrica . yazarin "edebiyatci" kisiligi elini yanagina koyup hafifce hulyali bi sekilde havaya bakiyo olusundan belli.. ilham geldi gelicek...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tosman 11 yıl önce Şikayet Et
    tuzlu biskuvu. hatrin icin acip baktim, arada daglar var:) yani dogu cindeki ogle namazini kilarken, endonezya'da ikindi vakti cikmak uzere. caktin?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    sütlü muhallebi. Sen önce bir dünya haritası aç. Malezya, Endonezya Çin'in ne tarafına düşer ona bak. Yön kavramlarını dahi öğrenmeden buraya yorum yazma istersen. Hem Doğu Türkistan'ın gündeme gelmesi neden zoruna gitti anlayamadım. Yazar edebiyatçı olduğu için hissiyatını edebi olarak kaleme dökmüş bundan tabii ne olabilir. Ha eğer oradaki müslümanların ızdırab çekmesi hoşuna gidiyorsa müslümansan imanını değilsen insanlığını kontrol et derim. Eğer hakikaten ciddiyetsiz bir yazı okumak istersen bu sitede başka hanım yazarlar var oraya müracaat edebilirsin.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    Krem Shanti!. haklsn! yazının tek ciddi tarafı yazarın alıntı yaptığı cümleler. gerisi edebiyat.
    Cevapla
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    Ezel:). Bagirarak yazmissin. irkildim:D isteren ormanlik bi websitesinde bulusalim kavga falan gerekirse? "yazar" ciddi ciddi yersizlik yapiyorsa, ayni seviyeyi mi takilicam:P kesmis iste..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    Krem Şhanti!. Önce edebini takın, burada insanlar ciddi meseleleri gündeme getirirken senin derdin başka anlaşılan. Kuran yasak diyor yazar, ayet paylaşmak yasak diyor senin ucuz alayına bak! Allah seni ıslah etsin ne diyelim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • krem shanti 11 yıl önce Şikayet Et
    hmmmmm. "Doğu Türkistan islamın doğudaki en son durağıdır!" dogu turkistan'dan sonrasina "islam otobusu" kalmiyor mu? endonezya.. malezya.. onlari "salla gitsin" diyorsun yani, "altustu surada iki edebiyatin belini kiricaz"
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ve onlardan iftikam almaları,aziz ve hamid olan allaha iman etmelerinden başka bir şey değildi(buruc8) 4. "rabbim bana,anne ve babama verdiğin nimetlere şükretmekte,senin razı olduğun salih amelleri yapmakta beni başarılı kıl.ve zürriyetimi ıslah et.muhakkak ki ben,sana tevbe ettim ve muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım "ahkaf 35..ancak kim tevbe eder iman eder,salih amel işlerse işte o zaman allah,onların günahlarını iyiliğe çevirir.allah ğafurdur rahimdir" furkan70..sözün özü her hal ve kalde onunla olmak,onunla olmayı başarmak "kim allaha ve peygamberine itaat ederse işte onlar,allahın kendilerine nimet verdiği nebiler,sıddıklar ,şehidler ve salihlerle beraber olacaklardır.onlar ne güzel dostlardır" nisa69..peki diyebilir miyiz? şehidler ölmüyor bizim şuurumuzdan uzak nimetlendiriliyorlarsa,o halde nebiler salihler sıddıklarda ve allaha ve rasulüne itaat edenlerde ölüler değillerdir..evet diyebilir miyiz?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ve onlardan iftikam almaları,aziz ve hamid olan allaha iman etmelerinden başka bir şey değildi(buruc8) 3. 2- zikri küçümseyerek:elin zikri,gözün zikri,bedenin zikri,kulağın zikri,duyguların zikri.bütün uzuvları ile zikir üzeri olanları küçümsemek,hiçsemek ve eliyle diliyle,gözüyle gönlüyle zikirden uzak durmak.bununla beraber bütün uzuvları ile zikredenleri küçümsemek...zira "kullumriin bi ma kesebe rehinun:herkes kazandığına karşın bir rehindir" (tur21).ve o gün geldiğinde herkesin gözünden perde alınacak ve herkes yakin olacak,yakinen bilecek ve ashabı uhdud ve onlara dolaylı hizmet edenler "rabbena ebserna ve semi'na,ferci'na namel salihan inne mukinuun:suçlular rablerinin huzurunda boyunlarını bükerek'rabbimiz gördük işittik ve bizi döndür salih ameller işleyelim muhakkak ki yakin olduk dediklerini görürsün" secde12..çünkü onlar "allahı gazablandıracak şeylere uydular ve onu razı edecek şeyleri çirkin gösterdiler.bundan dolayı allah amellerini boşa çıkardı (muhammed28)..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ve onlardan iftikam almaları,aziz ve hamid olan allaha iman etmelerinden başka bir şey değildi(buruc8) 2. kuran geçmiş kavimlerin başlarına gelenleri anlatırken,bir hikaye olsun diye anlatmıyor.kıyamete kadar müminlerin başlarına geleceklerin ne olduğunu yüce yaradan biliyorda benzer örnekleri önceki ümmetlerden anlatıyor.demek gerekirse onlar ateşler kayılmış hendeklere canlı canlı atılıyorlardı da onlar yine imanlarından dönmüyorlardı.sizleri de allah diğer insanlara üstün kıldı,sizlerde zaman zaman bu gibi durumlarla karşılaşacaksınız ve imanlarınızdan dönmiyeceksiniz ve sonra sizler onların üzerine şahid olarak çağrılacaksınız..her ne durumda olursanız olun "ey iman edenler allaha itaat edin,rasule itaat edin ve kendi amellerinizi geçersiz kılmayın" muhammed33..ameller nasıl geçersiz kılınır?rasulü sadece postacı görüp,getirdiğini alıp,postayı ileteni hükümsüz kılarak..halbu ki o postacı değil,kitabla beraber bir bütün,kuranın insani yaşam örneği,adeta ete kemiğe bürünmüş yürüyen kuran
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ve onlardan iftikam almaları,aziz ve hamid olan allaha iman etmelerinden başka bir şey değildi(buruc8). ateş hendeğinin başında oturup keyifle,sırf aziz ve hamid olan allaha iman ettikleri için müminlerin yanmalarını izliyorlardı..ki onlar mümin erkeklere ve mümin kadınlara işkence edip,sonra da tevbe etmemişlerdi (buruc10).halbu ki allahın yakalaması pek şiddetlidir (buruc12).halbu ki o ğafurdur,vedudttur,o arşın sahibidir meciddir,dilediğini yapandır..gutile ashabul uhdud:o hendek sahipleri katledildi buruc4..muhakkak ki iman edenler ve salih amel işleyenler işte onlar hayrul beriyyeh:yaratılmışların en hayırlılarıdır.(beyyine 7)..müminler tekrar diriltilecekleri güne kadar nimetlendirilecektirler.fakat münkirler,ashabı uhdudlar yeniden diriltilecekleri güne kadar azab edilecekler."geride bıraktığım da (dünyada) salih amellerde bulunayım diye sözler edecektir fakat yeniden diriltilecekleri o güne kadar bir engel vardır (berzah) müminun 100..müminler hayır üzere yaşar ve hayır üzere ölür
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    (ana sol m) iktidardaken yani ecevit,m.yılmaz,bahçeli iktidardaken . Bahçeli bizzat çine gidip doğu türkistan için de neye imza attı. Hem de bahçeli Çin"de iken “Uygurca"nın yasaklandığını” ve Kur"an-ı Kerim başta olmak üzere bütün “dinî ve millî kitapların yakıldığınıda siz ne yaptınız.. neden “One minute” deyip terk etmedinizdiniz Pekin"i?..dün izmirde başbakan erdoğana bağırıp çağırmak kolay.Önemli olan, Pekin"de “Çin"e bağırmak”tı!..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat