Kırklareli'de Fetih coşkusu!
Kırklareli'de Fetih coşkusu!
Önceki gün Kırklareli'de muhteşem bir fetih şöleni vardı!

Yorumlar7

  • nakkaş Hacı 11 yıl önce Şikayet Et
    Sahra Hanım doğru söylüyorsunuz..... Söylediklerinize bütünüyle katılıyorum. her anlamda çok doğru ifadeler. Bu ülkede geçmişiine sürekli burun kıvırıan bir nesil türedi ki bazan kendilerini "siyasal islamcı" diye de tarif ediyorlar. Öteki laiklerden tek farkları sözde dindar olmaları. Biz sahiden her şeyin en uç noktalarında bulunmak zorunda mıyız acaba? Yani gerçekten neden kendimiz olamamama meselemiz var? Anlamak mümkün değil. Sayın yazara hürmetler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    kılıçla fethedilen ülkelerin halklarının gönülleri ise adaletle fethedildi... hala bu mirasa sahip çıkma adına her sene-i devriye de Saraybosna'da bu ahidname okunmakta ,unutmamakta ve unuttuutrlmamaktadır.ne yazık ki Türkiye'de ise İstanbul'un fethini dahi,Osmanlı'nın kendi intihar sürecini başlangıcı olarak gören bir zihniyet türedi.halbuki bir ülkenin fethi kılıçla ne kadar gerçekleştirilebilir,tıkandığı yerde devreye giren fethedilen gönüllerdir ve Avrupalı Müslüman kardeşlerimizin yüzyıllar sonra hala Osmanlı'ya olan sempati ve hayranlığı bu sembolik değil hakiki fethin en mühim,en bariz göstergesidir..yapılan ufak tefek hatalar yüzünden koskoca bir padişahlığı yerin dibine sokmak olsa olsa ya zeka zafiyetinin veya artniyetliliğin getirisidir.. hayırlı cumalar..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    devamı... ........Hiçkimsenin onlara tecavüzüne, hakaret etmesine ve canlarına kastetmesine, mallarına ve mülklerine veya kiliselerinin mal ve mülklerinin tehlikeye atılmasına izin verilmeye... Memleketime hariçten herhangi birini getirmelerine dahi müsaade edilmiştir." bunu neden yazdım?İslam'ı kanla ve kılıçla zorbalıkla yaydığını,ömrünü sefahatle sürüp halkına şahsına ve sülalesine kul köle ettiğini iddia eden birtakım insanlara adaletin, hoşgörü ve saygının inançalrından ve değerlerinden yağcılık adına taviz vererek olmayıp ne şekilde olması gerektiğini öğrenmeleri,örnek almalrı için..bugün Osmanlı padişahlarına burun kıvıran muhteşem yüzyılın muhteşem torunlarına ithafen yayınladığım bu ahidname Bosna'da her sene-i devriyede içtenlikle okunmakta ve unutulmamaktadır.Osmanlı himayesinden ayrılmak zorunda kalışıyla türlü zulme maruz kalmış Boşnak halkı için F.S.M. bir değerdir..hazinedir..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Sultan'ın Bosna fethinde Fransiskan rahiplerine teslim ettiği adaleti temsil eden ahidnamesi. “Murat Han’ın oğlu, daim muzaffer Mehmed, hürmete layık yüce sultan’ın emri, imzası ve cihan fatihinin parlayan mührü aşağıdadır. Ben, Sultan Mehmed Han, bu Ferman-ı Hümayunu’mu haiz Bosnalı Fransiskanların lütfuma sahip olduklarını ve bu emri verdiğimi bütün dünyaya duyuruyorum. Hiç kimsenin bahsi geçenleri veya kiliselerini taciz veya rahatsız etmesine izin verilmeye... Onların Devlet-i Al-i Osmaniye’de sulh içinde ikamet etmelerine izin verile... Devlet-i Aliyem hudutları dahilindeki bütün memleketlerde mevcut manastırlarına herhangi bir korku taşımaksızın geri dönmelerine ve yerleşmelerine izin verile... Ne şehzadem ne vezirlerim veya vazifelilerim, ne de hizmetçilerim veya devletimin vatandaşları onlara hakaret etmeyecek ve onları taciz etmeyecektir. .......
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    Sizi tebrik ederim sayın yazar!. Türk Tarihine, kültürüne ve medeniyetine karşı olan sevginiz, ilginiz, yazmış olduğunuz eserlerden dolayı bizler de sizleri ayakta alkışlıyoruz. Sizin bu eseriniz 1453 romanınız bana göre de bu alanda yazılmış en güçlü eser . Çünkü öncelikle dili çok sağlam, üslübu kusursuz ve içten. Öezillikle de fethi manevi anlamda anlatışınız ayrı bir zenginlik ve özgünlük kazandırmış esere. Devamını bekleriz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    Meryem Hanım. Fetih marşı bu sene daha bir başka güzel. Acaba manevi fethin yaklaşmasının bir nevi habercisi olduğundan olabilir mi? Ayrıca kim ne derse desin 3. köprüye Yavuz Sultan Selim Han Hz.lerinin ismi daha bir güzel yakıştı. Bu ismimle tesmiye edenleri tebrik ediyorum. Olmaz ya malum zihniyet tarafından yapılsaydı (ki onlar bırakın köprü yapmayı bir çivi çakmaktan dahi acizler) mıhtemelen üç köprünün ismide atatürk köprüsü olurdu 1. 2. 3. atatürk köprüsü diye.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • EYLÜL SONBAHAR 11 yıl önce Şikayet Et
    fetih marşı.... böylesine güzel, coşku dolu...maddeyi ve manayı şahlandıran bir marş var mıdır acaba dünya üzerinde?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat