Pusuya yatan sendika ağaları sahnede!
Pusuya yatan sendika ağaları sahnede!
Bu meydanlar Şeyh Küşteri'den beri gölge oyunlarına, orta oyununa, meddaha, alışkın. Başarılı başarısız oyunculara da…

Yorumlar28

  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın translator'u küstürmeyin,insaf kimi ağaç beğendirmeye çalışıyor. Kimi ağaca çıkarıyor düşürüyor,ağaç altı uykusu daha da ağaç yapmadığınız kaldı.Yazık o da hep cevaplamış da ALLAH muhafaza tebdil-i akıl yapmasa bari
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    senin derdin ne translator?. ya dut ağacı altı ya,ceviz ağacı altı...birinden tepene dut düşer kafanı yarmaz ama diğerinden tepene düşecek ceviz sanırım yaralanmana sebeb olabilir...bu arada kafa senin,tabi istediğin şekilde kullanabilirsin:))))
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah sağol translator. cevizin dibi gölge koyuluğundan değil sülfür gazı koyuluğundan,sülfür havadan ağır bir gaz olduğu için yere çöreklenir.haliyle sülfür varlığına yenik düşmüş diğer gazların yoksunluğu nedeniyle ot bitmez..biterse de dünyanın sonu değil,şikayet etmem yani:)))
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • translator 11 yıl önce Şikayet Et
    yanlış kalmadı. turgut hocanın memleketini kasdetmiştim..Sinop'ta dereye ne hacet, koskoca deniz var:) Açık arazi daha iyi rüzgar aldığı için evlerden serin olur. Bizim buralarda çiftçilikle uğraşanlar yaz döneminde tarlaya göçer..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • translator 11 yıl önce Şikayet Et
    selametle git gel inşaallah. iyi de cevizin gögesi kuvvetli olduğu için ot bitmez. Yani tam altında kestirilecek ağaç:)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ceviz ağacının dibinde uyuyan ölüme gözlerini açar demem . biliyorsunuz bu sıra sahte tweetler iş görüyor..bahçemizde ki ceviz ağaçlarının dibinde harbiden ot bitmiyor.fakat bir tarafı dere bir tarafı kaya olan yerde ki cevizde sadece çimen var.boylu boslu ot yoktur....cevizden düşene gelince,doğrudur düşen kişilerde ya kaburga kırığı ya kol kırığı olmuştur.sebebine gelince diğer ağaçların kabukları düşmeyi yavaşlatıcı kabuklara sahip ve düşeceğini hissettiğinde pozisyon alma ihtimali mevcut fakat ceviz ağacının kabukları kaygan ve düştüğünde,seri bir düşüş olduğundan malesef kırıklar meydana gelmektedir..ceviz ağacının cevizlerini taşlamayı severim veya sırıkla tek tük bulup indirmeyi..dalında çok olduğunda değilde ırgalama sonrası arayıp bulup düşürme bana daha keyifli gelir..birde yapraklarını döktüğü zaman yerdeki yaprak arasından ceviz bulmayı severim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    translator. memleketim aklında yanlış kalmış ben karadenizliyim. Hem de en kuzeyinden. Hem bizim oaralarda karadut yetişmez. Ceviz ağacı da var ama hiç düşmedim. Ama incirden düşmüş olabilirim....Ayrıca bizim oralar serin olduğundan genelde evde uyunur...:)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ceviz ağacının dibinde uyuyan ölüme gözlerini açar. sen hiç ceviz ağacı gölgesinde ot gördün mü ??????.......o ağacın dibinde ot bile bitmez...kaysı ağacının dibi sıcak olur ben çam ağacını tercih ederim...sende çam ağacını dene serin ve derin bir uyku olur.uyuyalım ve dünya dertlerini unutalım:)))) haftaya memelekete kısmetse yolculuğum var...arazi olma hakkımı kullanmak istiyorum...bu arada mesele cevizden düşme meselesi değil,gölge meselesi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • translator 11 yıl önce Şikayet Et
    hoşgördük... kara dutun altına yatılmaz tabi ki. Onun boyası sittin sene çıkmaz..Zaten karıncalar rahat bırakmaz ki uyunsun:) Anlaşılan ceviz ağacından düşen iflah olmaz inancı sizde de var..Sizin Malatya'da kayısının altında mı uyuyorlar?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ester malik 11 yıl önce Şikayet Et
    Sendika ağaları daha doğrusu Sorosun askerleri . Bunlar her darbede hazırlar ihanete,ama bittiler,yakında tamamen bitecekler
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    dut ağacında uyku. Bizim memlekette de dut ağacı var ama altında uyumak hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Muzipin biri gelip ağacıda silkelerse hepten duta boyanabilir insan. Gerçi hemen yanından dere akıyor. Rahat yıkanılabilir. Bu vesile ile hoşgeldin translator kardeşim...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ceviz gölgesinde yatma da nerde yatarsan yat. dut ağacı altında yapacağın şekerleme sonrası,üzerine düşen dutlarla da pekmeze dönersin...üzerine üşüşecek arı sinekleri unut gitsin..önemli olan tatlılaşmak:)))) kayış gibi gömlek,rengarenklenmiş pantolon,şireden parmakların ayrılmaz,bu durumda translator sana selam veririm el vermem,şekerleme sonrası kendine bir gölet bul.:))))
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • translator 11 yıl önce Şikayet Et
    tarım işlerinden hiç anlamam. babam iyi mi yaptı kötü mü yaptı bilemiyorum, inekleri getirip götürme dışında beni o işlerde hiç çalıştırmadı. Kiraya veriyoruz zaten..Sadece kendi yiyeceğimizi karşılayacak kadar küçük bir yerle uğraşıyorlar..Kiraz yetiştiğine göre sizin oralar yüksekte..sizin oraları bilmem ama ovalık bölgelerde yetişen sebze meyvelerin organik olduğu iddiası kulluhum yalan..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos böcekleri çıkınca karınca gibi çalışırsın sen de translator. tarlada biraz çalışırsan ne kireçlenme kalır ne iş değiştirmene gerek kalır..:) Dut ağacının gölgesindeki şekerlenmeyi de bırak ağustos böcekleri yapsın sen karınca yuvalarına yakın bir yere mahsulden yığınak yap ki hayvancıklar bu sıcakta zorlanmasınlar..:) Bu aylarda oralar gerçekten sıcak ve nemli olur en güzel aylar bahar ve sonbahar aylarında oluyor..nar ağacı bizim de var, kiraz, incir, kayısı,şeftali,zeytin... hepsinden numunelik tek tük var yüzde yüz organik sebze meyve üretip tüketiyoruz elh.bu tarafa pek ulaşamasa da..:)
    Cevapla
  • yusuf kömürcü 11 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum size aybike hanım... Ben büyük birlik partisine oy veririm..MUhsin reis i çok severim.memleketimin yağız delikanlısı,mert insanı olduğu için..akp yi açılım ve bazı tutumlarından dolayı sevmiyordum.ama bbp olmasa kime oy verirdin deseniz akp olurdu cevabım..son olaylardan sonra oyum akp ye..iki elimle oy verme şansım olsa ikisinide akp ye vereceğim.bir zamanlar baş örtülü insan sayılmazken,onlarda meydanlara çıksaydı adını özgürlük mü kordu şimdi cas cas öten leylekler merak ediyorum...!?kılıçdaroğlunu görünce tam bir hilekar gözüküyor gözüme...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat