Sivrilttiğimiz kazıklar meselesidir bu!
Sivrilttiğimiz kazıklar meselesidir bu!
“Bu yazımızda eğri oturup doğru konuşmak” tabirinden öte “doğru oturup, doğru konuşmak derdindeyim. Nitekim son birkaç yazımızda çuvalı hep birilerine batırdığımızı ancak asıl büyük suçun kendimizde olduğu meselesini yazmayı özellikle tehir ettim.

Yorumlar13

  • EYLÜL SONBAHAR 11 yıl önce Şikayet Et
    her kim olursa olsun...önce insan olsun.... net , dosdoğru...sünnete uygun...şuna buna,oraya buraya göre eğilip bükülen değil, dimdik!" müslüman kişi net olur, doğrudan, huzurdan ve güvenden yana olur. Menfaatine göre duruş belirleyen insanın “riya” ile beslenen insanın artık hayrından da, şerrinden de uzak durmalıyız"…potansiyel tehlikeye bir numaralı örnek olan bu cümle,bu yazının en sevdiğim cümlesi...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mermus 11 yıl önce Şikayet Et
    Sivrilttiğimiz kazıklar meselesidir bu!. bıldır yetiştirdiğin hurmalar diyon yani.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    turgut hocam. biz ilmelyakin bilelim yeter hakkalyakin bilenler biliyor zaten. :) Saygılar...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın siyah nur sorunuza içtenlikle cevap veremem zira. o soyunanlardan biri değilim...faka kanaatim odur ki dünya hayatını sonu gelmez,ölümsüz bir yer sanıyorlar..bu soyunanların analarıda gençti şimdi yerinde yeller esiyor..biraz şimaracaklar,eğlenecekler,eğlenceden hastalıkları kapacaklar ve sonu halkın vicdanını ajite etme...öyle birini gösterin ki en cesur soyunmuş olsun ve bilimum hastalıklardan beri hayat yaşamış olsun...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    turgut hocam. Benim anlamadığım sanat için soyunanlar, gösteri için soyunanlar, kadın hakları için soyunanlar denize girmek için soyunanalar, yani her fırsatta soyunanlar, neden Allah için giyinmezler anlam veremedim gitti...
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    sanat adına soyunma eskidenmiş. taksimde gösteri yapma adına soyunan var :))))...yeterki soyunmak istesin bahane çok.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • EYÜP AKALIN 11 yıl önce Şikayet Et
    Eyüp AKALIN. SELAM VE DUA İLE CUMANIZ MÜBAREK OLSUN Sayın: Meryem Aybike Hanım Bugünkü yazınızı okudum inanın ( kanayan) yaraya parmak basmanızdan dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır Rabbim Yar ve yardımcınız olsun. Hele hele kurumlarda senin bahsettiğin konuların daha fazlası oluyor. Bizim insanımız kendisini seven aynı davada yol alan kişileri hiç bir yere yükseltmezler. Düşünce şöyle nasıl olsa o bizdendir o bizi terk etmez biz bize mualif olanlara ünvan verelim bunlar bizim her dediğimizi yapar. Bizimkileri yaparsak dürüsttür yalan söylemez bizde bunlara her istediğimiz yaptıramayız düşüncesi var. Sizden ricam bu konulara daha çok yazılarınızda dile getirmeniz o zaman inşallah insanlar kendilerine gelir ve sizde hayırlı bir işte vesile olmuş olursunuz. Yolun ve bahtın açık olsun
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    Hiç..... şarkıcının adı sanatçı,dizi oyuncusunun adı sanatçı,sanat adına soyunurum,sanat adına her türlü rezilliğe varım diyenler ise cesur sanatçı!bunları medya tepemize çıkardı ama halk da dolduruşa geldi, bunları tepeden indirmeyi bilemedikleri gibi bir de aldılar elbirliğiyle Arş-ı Ala'ya çıkardılar..Şimdi yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyen bu insanları hala hem sanatçı bir de sol sanatçı şeklinde lanse ederek iyice havaya sokuyorlar.. Bunlar da kendilerini bir direniş timsali,haklı bir davanın yiğit kahramanları zannediyorlar ya işte ona yanıyorum.. Gelir dağılımndaki eşitsizlikten tutun sosyal adaletsizliğe,inanç ve düşünce özgürlüğüne gıkı çıkmayıp yıllardır halkın üzerinden geçinen ve bu eşitsizliklerin kaymağını yiyen,yiyip içtikleriyle gezip tozduklarıyla gündemden düşmeyen ve bir eser meydana koymaktan aciz bu gürhua sanatçı yakıştırması yaparak iltifat ediyorsunuz..çakma solcular..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    "emanetin ehline verilmemesi zulumdür". o bana göz kırptı,öbürü ayakkabımı parlattı,şu benim memleketlim,hamili yakinimdir başkaca hüneri yoktur yardımcı oluna gibi şeylere uyabilen kayırmacalara hep karşıyımdır...ehil insan kimdir? işi emanet bir nimet bilip işinde duyarlı,işinin işçisi ve işine yönelik araştırmacı ve geliştirici...bir kimse işinin işçisi,işin tek layığı olduğu müddetçe kara kaş kara göz önemli olmamalı...vatanın ve milletin çıkarlarını en üstte tutar ve işini hakkaniyetle yapar...gelecekte görmek istediğimiz kimseleri onların yanına çırak gibi vererek geleceğin ehil insanlarını da yetiştirmeliyiz...rakibimiz dünya devletleri olmalı..inanç farklılıklarımız birbirimizi hırpalama değil yeri gelince yakın ve uzak gözlüğü misali farklı bir bakış oluşturmak için zenginliğimiz olmalı..misyoner dümenler gözardı edilmemeli,ve halk uyanık ve bilinçlı olmalı.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    Meryem hanım başlığa uygun olarak. Tecrübe hayatta yenilmiş kazıkların toplamıdır diye de bir söz vardır. Böyle böyle tecrübe kazanıyoruz.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • translator 11 yıl önce Şikayet Et
    Ö.Dinçer dışında. hemfikirim.T.T olan kişinin TRT kadrosundan çıkarılması gerekiyor. Ayrıca yine TRT dizi olan Seksenlerin birkaç oyuncusu da gezi eylemlerinde ön saflarda yer aldılar..Bu azgınlar istedikleri gibi at koşturabilmelerine rağmen müslümanlara karşı kin ve nefret dolu.Türkülerinde insaniyeti ve ahlakı vurgulamaları içlerindeki karuzatı paklamıyor. Devletin sağladığı imkanlarla yüksek rakamlar karşılığında özgürce Marks konulu oyunlar sahneleyebiliyorlar.Ahmet Yenilmezin Mehmet Akifi konu ettiği çalışmalardan aldığı ücret bunların yarısı bile değil..Bilinaçaltlarına yerleştirilen sanatçı imajlarıyla toplum şekillendirilmeye çalışılıyor. Gerçekte hepsi de kendilerini besleyen baronların uşaklığını yapıyor. Muhafazakar sanat ve sanatçıların önünün açılması ve desteklenmesinin önemi bu olaylarla anlaşılmış olmalı. Ne yazık ki toplumun çoğunluğu yönlendirilmeden sağlıklı düşünebilme istidatından uzak..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    Sapkınlıklar ne zamandan beri sanat oldu.. Geçen Gün Mustafa yürekliye de yazmıştım. Ortaya millite menfaati olan hiç bir ürün koyamayan. Yaptığı sapkınlıkları rezillikleri sanat olarak pazarlayan, ve günah denizinde yüzmeyi sanat olarak telakki edenlerin sanatçı olamayacağı aşikar. Bu çapulcu sürüsüne sanatçı demek hakiki sanat camiasına hakarettir. Evvele sanat nedir sanatçı kimdir tarifi yapılması lazım bu ülkede. Zira tefessüh etmiş batı medeniyetinin sanatıyla İslam sanatları arasında okkalı farklar var.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    sanat nedir,sanatçı kimdir?. tanımda ufak bir açı sapması olunca bile yargı ve değerlendirmede dehşete baliğ bir taplo ortaya çıkabiliyorken ya tanımı tamamen yanlış yaptığınızda !? yanlış bir sanat ve sanatçı tanımı yüzünden malesef özelde ülkemizde genelde ise neredeyse tüm ülkelerde günah sektörünün işçileri uzak yakın alakaları olmadığı bu unvanlarla anılır ve kıymetlendirilir oluyorlar.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat