Çölaşan Kur'an Kursları'ndan neden rahatsız?
Çölaşan Kur'an Kursları'ndan neden rahatsız?
Bizim kuşak genellikle çocukluklarının büyük çoğunluğunu Kur'an Kurslarında geçirmiştir. O zamanlar henüz yaz mevsimini dinlenme ve tembellik yapma ayları olarak görmüyorduk belki de!

Yorumlar24

  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bilgililere saygılı ve dinlemeye çocukluğumdan meraklıyım. Öyle ki sizlerin CAN'lı ellerinizden yazılan yorumları okumak benim için ab-ı hayattır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Can Bican 11 yıl önce Şikayet Et
    “Rencide olur dide.i huffaş ziyadan.”. Hikemi söyleyişlerin şairi Ziya Paşa’nın konuya uygun başka beyitleri de olduğunu BİLEN bilir amma bu kadarı yeterli sanırım. Gözleri karanlığa/zulumata aşina olanların nurdan rahatsız olmaları anlaşılır bir durum. Tabakhane kokusuna alışanların gül kokusundan bayılmaları da. Lakin tevbe öyle bir iç inkılabdır ki insanın içinde fırtınalar koparır. İnsanı son anda yezidin ordusundan Hüseyin’in (ra.) tarafına geçirir. Ve o “aşk” ın nice vahşileri yahşi ettiği az görülen bir durum değildir. Allah (cc) hidayet nasib etsin.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Görkemli camiler,ezanlardan kalbimiz etkilenmiyorsa Ziya Paşa'nın şiiri gelir;. Bi-baht olanın bağına bir katresi düşmez,Baran yerine dürrü güher yağsa semadan.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • MASTER 11 yıl önce Şikayet Et
    ingilizce kursu. biri de cikip demiyor ki ingilizce kursu daha faydali olurdu..:(( yorumlari görünce cookk üzüüülldüümmm :((
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    çölaşan bahtlı ise.... Dünyada azab çekip şahadet şerbetini içen bahtsız mıdır? İman insanı insan eder belki insanı sultan eder kaidesince iman sahibi olan bahtlı değil midir? Mesela maddeperestler gibi düşünüp mademki iktidarı mülkü var öyle ise bahtlıdır dolayısıyla bahtiyardır mı dememiz gerekir. Ya da ehli iman gibi düşünüp madem ki iman sahibidir öyle ise bahtlıdır dolayısıyla bahtiyardır mı dememiz gerekir. Onu tanıyan ve itâat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır. Bedel ödemeye gelince asıl bedel 1925’ten 1950 yılına kadar zaten peşin peşin ödendi… Ancak asıl bedel daha da ileride… Hem başka sözde hoca özde fitne fücur hocaların sözlerini noktasına virgülüne dokunmadan iktibas et, hem de sairlere laf at. Enteresan şeyler…Vaktiyle birine buyrun hodri meydan demiştik... Hala kendisinden ses çıkmadı...Sonra bol keseden salla gitsin... Güzel iş...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    İşte bahtsız... Sahralar aşmış bir vahaya rastlayamamış,sahralar aşmış ama ulaştığını sandığı tüm güzellikler yalnızca bir serapmış..Bu sahrada az yolu ve az bir mühleti kalmış..Allah yine de hidayet versin..herneyse..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    sahra hanım... unutmayın ki bir yerde misal aleminden de istifade ediyoruz ! bazen kelimeleri asli anlamlarında almak hakikati ıskalamaya yol açar! şimdi siz eğer mutlak hakikatin ne olduğunu bilmediğimi düşünüyorsanız tabi ciddi bir alınganlığa gireceğim..elbette ahireti berbat olanın dünya saltanatı görecedir lakin ayetler bile ''...bırakın onları,onlara mühlet verin'' der.derken de aslında ''..dünyayı oyun eğlenceden,bir zamanlık meşguliyetten,istifadeden'' ibaret sananları bana bırak demek ister.hal bu iken bu minvalde adamlar bahtsiz değil dedim,yani hedeflediklerinin ırağında uzağında değiller..müzik değişince dans değişecek vaka bu böyle ama biz bu veche/zaviye için kalem oynattık. .bahtta mevhumu sizden mülhemdi, sizin kurgunuza göre çölde bir aygıra,o olmadı enazından bana denk gelmeli idi,e işte ben de o isabetin zahir aleminde vuku bulmadığını söylemeye gayret ettim :)
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrat. muhterem hala var olduğunu zan eylediğiniz şans ''düşünüp taşınıp sizin fikrinizde mutabık kalmamız'' mıdır? :) hal bu ise cahit sıtkı nın yaşını geçtik,zor be bundan sonra:) işin mizahı bir yana; nereden besleniyorsak o minval üzere yol alıyoruz muhterem, biz vahiy merkezli bir yol tutturmuşuz,öyle sair kişi ve onların eserlerini kılavuz edinmiyorum,.istifade etmek başkadır ana kaynak hükmünde kabul etmek başka.haliyle insanlara zihin nirengileri veren mevlana/mesnevi,üstad,risaleler,sufizm,tarikatler ..vb kaynaklara ihtiyatla yaklaşıyorum.haliyle farklılığımız da bu kavram ve değer farklılıklarından kaynaklı! niyetler aynı ama usuller disiplinler farklı..kaldı ki herkes aynileşmek zorunda da değil,ifrat ve tefrite düşmeyen farklılıklar zenginliktir..baki selam dareyn saadet...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sahra- 11 yıl önce Şikayet Et
    Anarşist yazdıklarında haklısın... ama şurada haksızsın ki o bir bahtsız..Adam bir ayağı çukurda hala küffar safında kılıç kuşanıyor.. Senin bahttan anladığın buysa ben karalar bağlamaya razıyım..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    Anarşist kardeşim yorumunuzun bir bölümünü aynen alıyorum ve imzalıyorum!. "cemaatlerimiz bile gücün diline evrilmiş halde,baksanıza bikaç yıl önce abd de tezgahlandığı aşikar olan bir düzeneğin parçası olmak zorunda kalan kocaman hizmetimize! mümin pazarlıksız iman edendir,yolda maslahat adına kıble değiştirmeyendir.bizim sözde iyilerimiz bile böyle iken tayyip bey kime güvenerek hangi adımları atsındı! gene söylüyorum;bu halk bu kadar iyileşmeyi bile haketmiyor.olanlara ilahi bir lütuf deyip geçiyorum."
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    Anarşist çok nüktedansın maşallah. yani anlaşamadığımız mevzular vardı,ya da ters taraftan baktığımız lakin her ne olursa olsun buralarda dolaşıyorsak demek ki birbirimizi anlayacak çok şeyimiz var ve hala çok iyi anlaşma şansımız olabilir! Muhabbet ve selamlar kardeşim.
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    halk çıplak.... ciddi bir fetret dönemi geçiren bir nesil ve onun yara bere içindeki devamı! içimizdeki kadrolar siyasetlerini arkalarında olduğunu vehm ve zan ettikleri yığınlar ile ülkemin parçalı yapısı ve çok kırılgan dengelerine bakarak dizayn ediyorlar.malesef bizim medineyi inşa edecek kadroları doğuran/besleyen bir mekkemiz olmadı,bu topraklara debelleş olan ittihatçılar ile onların halkı maruz bıraktıkları çetin haller bir mekke olamaz! yanar döner bir halk var elimizde,cemaatlerimiz bile gücün diline evrilmiş halde,baksanıza bikaç yıl önce abd de tezgahlandığı aşikar olan bir düzeneğin parçası olmak zorunda kalan kocaman hizmetimize! mümin pazarlıksız iman edendir,yolda maslahat adına kıble değiştirmeyendir.bizim sözde iyilerimiz bile böyle iken tayyip bey kime güvenerek hangi adımları atsındı! gene söylüyorum;bu halk bu kadar iyileşmeyi bile haketmiyor.olanlara ilahi bir lütuf deyip geçiyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrat. daha önce kalbinizin sadece bir kısmı ile mi alkışlıyordun :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MASTER 11 yıl önce Şikayet Et
    Ateist :). korkulacak bir$ey yok..ben de Kuran kursuna gittim..imam hatip mezunuyum..ama neredeyse ateist hayati sürüyorum..bundan rahatsiz miyim..TABI KI HAYIR :D
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    Anarşist ilk kez bütün kalbimle yorumlarınızı alkışlıyorum. Gerçekten de şapka çıkarılası bir iki yorum. Aynen öyle, bizimkilerin hala ortak bir bağlam dahi geliştirmekten uzak din algıları, ortak medeniyet projeleri yok,yarına götürecek bir eylem planları yok, habire konuşup duruyorlar. Fincancı katırları yeter ki ürkmesin! Yeter liboşlar, kapolar kızmasın... Olmaz,olmamalı, olmuyor!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat