MİT'in teknoloji, bilim ve savunmadaki yeri ve önemi (Massachusetts İnstute of Technology)
MİT'in teknoloji, bilim ve savunmadaki yeri ve önemi (Massachusetts İnstute of Technology)
.

Yorumlar17

  • HRK 2 hafta önce Şikayet Et
    630+102 yıldır. (Tabii öncesi de var. )Yürüdüğümüz Devlet yolunda neredeyse Türklerin kurduğu tüm devletler lider konuma gelmiş ama sürdürülebilirlik konusunda zaafiyet yaşamıştır. bunun tek sebebi sürdürecek insan yetişmemesi ve sürdürecek ekonomik üretim faaliyetlerinde bulunulmamış olmasıdır.
    Cevapla
  • HRK 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel bir yazı istifade ettim. sonuç olarak; Devletin, Milli Güvenlik, Milli Eğitim ve Sağlıktan elini çekmemesini savunan bir kişiyim. Devlet olmanın parametreleri olan para, toprak, din , dil gibi unsurlardan olduğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • Saieh 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok önemli bir konu
    Cevapla
  • Saieh 2 hafta önce Şikayet Et
    Muzaffer Bey, 30 yıidır üikemizde Bilim ve Teknoloji Bakanlığının kurulmasının eizem olduğunu söylüyorum. Maaşesef, halen kurulmadı. Prof. Dr. Saleh Sultansoy
    Cevapla
  • Okur 2 hafta önce Şikayet Et
    Devletin bilim kazanımını özellere devrettiğinde eline ne geçecek.Savaş piilotlarını havayollarına kamu doktorlarını özel hastanelere devrettiğinde eline ne geçti.Telekom kitlerini özele verdiğinde halk mı kazandı neredeyse 6 aylık kar a devredilen çelik petrol kitleri noldu gelişip çoğaldı mı yoksa pansiyon sığırcılığı gibi mi istediği fiyatı mı dayatacak.adı eğitim ama mebe lafın mıvar
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Türkoğlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizim üniversitelerimizde yıllarca bilimin,eğitim ve öğretimin dışında herşey yapıldı.Liyakatsiz insanlar rektör ve öğretim görevlisi oldu.Bilim ve teknoloji alanında proje üreten hocalar dışlandı,çalışmalarına engel olundu, öldürüldü.Üniversiteler siyaset ve anarşi yuvası yapılıp hükümetleri devirmek adına kullanıldı.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Muzaffer 2 hafta önce Şikayet Et
    Kaleminize sağlık bu konu beka sorunu kadar önrmlidir. Katkınız içim teşekkürler
  • Fatih 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizim üniversiteleri yıllarca sabetaycilar yönetiyor. Akademik kadro babadan oğula, hısım akrabaya geçiyor. Bilim üretecek kafalar köylerde kasabalarda şehirlerde yok olup gidiyor. Önce üniversitelerden ne kadar işe yaramaz akademisyenler varsa onu atacaksın. 90 lı yıllarda üniversiteden mezun oldum böyleydi. Şimdi de o tekelleşme kırılamadı.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Abdullah kul 2 hafta önce Şikayet Et
    Mükemmel bir yazı olmuş
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Turco 2 hafta önce Şikayet Et
    MIT, Stanford, Harvard, Yale, Caltech, Georgia Tech, Princeton, Berkeley bunlar gibi 20 - 30 tane çok iyi üniversiteler var. Bunlardan bir tanesi bile bizim tüm üniversitelere eş değerdir hatta daha yukarıdadır. O yüzden daha ara çok açık çok. Dünya ile de araları çok açık, bunu da kabul etmek gerek.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Misafir2 2 hafta önce Şikayet Et
    Nokta atış, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok, kısmen yapılıyor ama tüm üniversitelerde Araştırma Odaklı Yaklaşım: teorik bilgi ile uygulamalı çalışmalara eşit önem verilmesi. Sanayi ile Ortaklıklar: sanayi ile işbirliği yaparak bilgi ve teknolojiyi ticari ürünlere dönüştürmek öncelik olmalıdır..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • GECE KARTALI 2 hafta önce Şikayet Et
    Yav kardeşim mit diye başlık atmışsın bende bizim İstihbarat servisimiz sandık...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Atilla 2 hafta önce Şikayet Et
    Artık bizim okullarımızın da bu tür gelişmelere açık bilimsel ve araştırmacı yapıya dönüşmesi gerekmiyor mu?Adam akıllı hiçbir bilimsel araştırma ve ileri düzey eğitimimiz maalesef yok sanki lisenin az bir üstü gibi
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mehmet mustafa inal 2 hafta önce Şikayet Et
    bu yazıdan çok etkilendim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • H. Bayram. 2 hafta önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz düşmanın silahı ile silahlanın buyuruyor. Düşman ekonomiyi, teknolojiyi ve kültürü silah olarak kullanıyor. Kaynaklarımızı, paramızı buralara harcamadıkça kurtuluşa eremeyiz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ünal Yılmaz 2 hafta önce Şikayet Et
    EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM..... Araştırmalarda ve anketlerde halkımızın % 3'ünün eğitimin öneminin farkında.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat