Başbakan'ın şiir sevgisi niçin önemli?
Başbakan'ın şiir sevgisi niçin önemli?
Şiir İslam sanatları içinde en eski olanıdır. İslam sanatının gayesi ise mekanikleşmiş bir hayata baş kaldırmaktır. İslam sanatkârları, sanatlarını icra ederken ve güzelliği ararken aslında kendilerini, bu dünyadaki konumlarını ve hayatlarının gayesini de aramışlardır.

Yorumlar7

  • cemallettin 14 yıl önce Şikayet Et
    Yaglarini aldir lutfen. Her yer yag olmus basan dusecek bu kadar yagcilik yapmayin. Tekel iscileri soguktan donarken sen nasil boyle vicdansizca yazarsin yok basbakanin siir sevgisi yok onemi yok neden onemliymis yoksa seni basin danismani falan mi yapacak yoksa seni milletvekili falan mi yapacak ?
    Cevapla
  • Yakup Sabrı 14 yıl önce Şikayet Et
    TRTdeki söyleşiniz çok güzeldi.... sizi ilk kez dün TRT televizyonunda gördüm. Romanınız üzerine konuşuyordunuz. çok güzel bir sesiniz ve diksiyonunz olduğunu gördüm. Çok da güzeldiniz. yazılarınızı da gerçekten çok beğenerek okuyorum. bütün yazılarınzda ayrı bir tad var. Size üç mail attım ama cevap yazmadınız. Olsun, yine de teşekkürler.
    Cevapla
  • Yakup Sabrı 14 yıl önce Şikayet Et
    başbakanın eğilimi diyen yorumcuya. bence başbakanı iyi tanımamışsın.. başbakan gençlik yıllarından beri şiirle ciddi uğraşmış birisi olup, necip fazıl kısakürek7in bile iltifatına mazhar olmuş biridir. hem sanat ile sporu aynı kefeye koymanız abesle iştigal değil midir? Yeni albümünüz hayırlı olsun sayın başbakanım.
    Cevapla
  • Bab-ı esrar 14 yıl önce Şikayet Et
    başbakanın şiir albümünü bekliyoruz!. Böyle bir başbakan kimde var? adam gibi adam. o kadar. yürekli, mert, cesur. İnançlı, gönül adamı. Şiirlerini severek dinledik. yine dinlemek istiyoruz. Lütfen Başbsakanım bir an önce çıksın da meydanlarda gümbür gümbür dinleyelim. teşekkür ederiz bu güzel yazı için sayın Sinan.
    Cevapla
  • *NESLİHAN* 14 yıl önce Şikayet Et
    aşağıdaki sayın misafir!... öncelikle bir bayana bu şekil hitapta bulunabilmiş olman , zaten şiir üzerinde söz söyleme hakkına ve inceliğine sahip olamadığının göstergesidir. Sonraki husus ise cahiliye devrinde de şiir örneklerinin verilmiş olması, bunun bir cahil geleneği olduğunun delili değildir.MÜHİM olan içeriği ve duruşudur, şiirin... KURAnımızda da büyük ve derin bir şiirsellik vardır, indirildiği dil yapısı itibariyle de buna çok elverişlidir zaten...
    Cevapla
  • yorgundemokrat 14 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden yorum yapan arkadaşa valla bir kaç dakikadır gülüyorum...niye mi?. şu yüzden, işte ülkemizin hali pür melali. sayın yazarın edebiyat çevrelerinde ciddi bir prestiji olduğunu, edebiyatçı olduğunu, kitapları olduğunu biliyoruz. haber7 arşivinde bile bir kaç söyleşisi var. sayın yorumcu asıl kendisinin bilmediği biralanda edebiyat üzerine döktürmüş ve bir de yazara2 bilmediğin konularnda yazma" diyor. ha ha ha vallahi çok güldüm. cehaleti kardeşim biz asla halledemeyiz. hiç bilenle bilmeyen bir olurmu hadisini sanhırım topluma yaymak gerekiyor. herkes kalvye alimi kesilmiş vs
    Cevapla
  • *NESLİHAN* 14 yıl önce Şikayet Et
    EFENdimiz AS. şiirde hikmet vardır,buyurmuşlardır.... Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!... -Boğamazsın ki! -Hiçolmazsa yanımdan kovarım. Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticanın şu sizin lehçede manası bu mu?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat