Sen şairin deyişiyle Gazi Battal ülkesi, Sen kimselerin bilmediği bir sürgün Selçuklu şehzadesiydin. Seni kollayan uluların vardı hani. Şeyh Hamid-i Veli’den, Niyazi-i Mısri-ye, Pir Somuncu Baba’dan Hasan-ı Basri’ye...
Yorumlar18
Süleyman ÖZEROL9 yıl önceŞikayet Et
Hanımefendi Necati Güngör'den daha yaşlı galiba?
Anlatmadığı kalmamış...
BeğenCevapla
mkalkan14 yıl önceŞikayet Et
Anadolunun usaresi: Malatya. Anadolunun tadını, kokusunu, özünü, sözünü, kökünü damıtıp billur şişede saklayıp ömür kışında yaz güneşinde bıraktıklarını tek başına, yapayalnız sokaklarda arayanlara gözyaşı damlası misali tane tane damlatıp günümüzü Anadolu kokutan, boyatan kaleminizi tebrik eder, kaleminizin mürekkebi Malatyamız için Rabbime şükrederim.
BeğenCevapla
Ferhat Karadağ14 yıl önceŞikayet Et
Malatya haberde gördüm. Sevgili hemşehrim, bu güzel yazınızı Malatya haber.com sitesinde gördüm. Yönlendirildim ve buraya geldim. tebrik ederim. çok güzel bir yazı idi.
BeğenCevapla
Ferhat Karadağ14 yıl önceŞikayet Et
Ben de medyadaki ünlülerimizi sayayım dedim.... Bildiğim kadarıyla Hürriyetten Vahap Munyar, Sabahtan Sevilay Yükselir, Bugünden Erhan Başyurt, Milliyetten Abbas Güçlü, Cumhuriyetten Suat Kozluklu, Kanal24 Fuat kozluklu, Türkiyeden İsmail Kapan, NTVden Suat Taşpınar,Haber7den Meryem Aybike Sinan, TRTden Sadık Yalsızuçanlar ilk aklıma gelenler. Ben de bu kadırını biliyorum, başka bilen varsa buyursun buraya da öğrenelim hemşolarımızı ... Sevgili Meryem Hanım teşekkürler.
BeğenCevapla
Ercan SÖĞÜT14 yıl önceŞikayet Et
KAYISI DİYARINA. Arkadaşlar bende gurbette yaşayan MUŞ lu bir hemşehriniz olarak heryıl memleket ziyareti yaparım ve her yıl malatyadan geçerim o ne güzel bir memleket o ne güzel bir şehir oradan geçerken hep aynı şeyi yapıyorum kayısı oteli karşısındaki marketten alış veriş sonra malatya çıkışında bir kayısı bahçesine oturup temiz havada bir kahvaltı üzerine tatlı niyetine üç beş kayısı sora yola devamdeğerli hemşehrilerim HAKKINIZI HELAL ETMENİZ DİLEĞİYLE.
BeğenCevapla
ERDAL EGE14 yıl önceŞikayet Et
Malatya. Eskiden malatya denince aklıma güzellikler şehri gelirdi ama en son o vahşice öldürülen 3 yabancıdan sonra artık malatyanın ismini bile duymak istemiyorum.
BeğenCevapla
fatih4414 yıl önceŞikayet Et
ziyaretçi 14:00 ve 14:25 e. bizler milliyetçi olurken tarihimiz okuyarak olduk.türk milliyetçiliğini bölücülükle eşdeğer göstermek,hele de kominizmle bir tutmak büyük bir talihsizliktir ve gülünçtür.ayrıca malatya da diğer 80 ilimiz gibi TÜRK şehridir.halkının kürt kökenli laz kökenli veya başbakanın ayrıştırmaya çalıştığı gibi 36 kökenin hangisinden olursa olsun.
BeğenCevapla
Kamil MIZRAK14 yıl önceŞikayet Et
Helal Sana Meryem Abla. Gozlerimi yasarttin, Malatyayi bu kadar cok sevdigimi daha once hic farketmemistim.
BeğenCevapla
fatih4414 yıl önceŞikayet Et
malatya ve milliyetçilik-2. buradan devlet bahçeli ve mhp yöneticilerine sesleniyorum.şu andaki politikalarınızla batı anadolu ve sahil kesiminden oy alıyorsunuz ama malatya gibi muhafazakar türk-islam şehirlerinden oy alamıyorsunuz.politikalarınızı gözden geçirseniz iyi olur.ablamıza tekrar saygılar sunuyorum...
BeğenCevapla
fatih4414 yıl önceŞikayet Et
malatya ve milliyetçilik-1. meryem ablamıza öncelikle duygularımıza tercüman olduğu için teşekkür ediyorum.
burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum:malatyanın siyasi görüşü ve milliyetçiliğe bakışı.yazıda da belirtildiği gibi malatyamız şirin bir türk kentidir.insanlarında da vatan sevgisi ve milliyetçilik zirve yapmıştır.ancak şu andaki siyasi eğilimine bakılırsa şehrin, çok yanlış yerde durduğu söylenebilir.7 milletvekilinin 6sı akpli 1i chplidir.böyle bir şehirden en azından bir tane mhp milletvekili çıkmasını beklerdim.
BeğenCevapla
Fatih -Harbiye14 yıl önceŞikayet Et
Meryemce bir yazı olmuş, tebrikler.... En sevgili yazar bu yazınızı da zevkle ve beğeniyle okudum. tebrik edirim efendim.
BeğenCevapla
Ahmet Ar14 yıl önceŞikayet Et
SİZİ ANLIYORUM. Yine size yakışan, enfes bir yazı. Bir Akdeniz çocuğu olsam da sizi anladığımı düşünüyorum. Herkes doğup büyüdüğü yerleri sever koşup oynadığı, düşüp kalktığı yerlere yüreğinden bağlıdır. Ama bize ait zengin bir maziye sahip yerlerin çocuğu olmanın daha derin ve daha yakıcı bir haleti olduğuna inanıyorum. Erzurum, Sivas, Malatya, Kayseri, Konya, Amasya, Maraş gibi. Buraların çocuklarına imrenmemek elde değil. Siz de hasretinizi pek güzel ifade etmişsiniz. Allah gönlünüze göre verir inşaallah. Selamlar.
BeğenCevapla
Yakup Sabrı14 yıl önceŞikayet Et
malatyadan şöhretli insanlar çıkar genellikle.... İsmet inönü, Turgut Özal, Kemal sunal, zerrin Özer, kenan Işık, Cüneyt Gökçeer, İlyas salman, Selahttin Alpay, Ahmet Kaya, Defne samyeli vs.. Uzayıp gider. İlginç bir şehir. Hem siyasette hem sanatta başarılı olmuş nadir kentlerden birisi. bu halkaya Aybike Hanım da dahil olmuş. İstifade ettik. Teşekkürler.
BeğenCevapla
demokrat14 yıl önceŞikayet Et
Kendimiz malatyalı olmasak da yazarımız Malatyalı.... Malatyayı hiç görmedim ama bu yazdıklarınızdan görmek geldi içimden Meryem Hanım. Kendimiz bu güzel şehirden değiliz ama sizin gibi mükemmel bir kalem üstadesini yetiştiren bu şehre selam olsun. zevkle okuduk. tebrik ederim.
BeğenCevapla
Ali İnan14 yıl önceŞikayet Et
"Çömceyi unutmuştun. Çok güzel dile getirmişsin Malatya özlemimizi. Sofraya oturduğumda koy bakalım bir çömce çorba diyorum hanıma. Çocuklar gülüyorlar. Bize has ne kadar çok sözcük var. Hele anıh ın tadı hala damağımda. Nasıl yapıldığını çok az hatırlıyorum. Hekimhan Güzelyurt dağlarında, tepelerindeki o güzelim çiğdem, kenger, sümbül, nevruz... off of. Ağlatmayın beni. Kalemine sağlık yazar hanım.
Yorumlar18