Hippi'lerden geriye ne kaldı?
Hippi'lerden geriye ne kaldı?
Kimdiler, nerden gelip nereye gittiler? Neredeyse herkes unuttu dünya cennetinin peşinde koşan ve savaşı yok etmeyi deneyen güzel insanları. Haber 7 yazarı Cemal Demir unutmadı. Ve bir Hippi destanı yazdı:

Yorumlar14

  • foti foti 13 yıl önce Şikayet Et
    müthiş bir yazı olmuş. ibret alana müthiş bir yazı. Malesef bizim ülkemizde asla böyle bir kuşak görmeyeceğiz. Dünya en azından tanışmış .. ama bizde hayal kurabilen insan artık yetişmez. ancak şakşakcı ve yavşak eğitebiliyoruz. bütün toplum birbirine karşı olabildiğine acımasız ve tahammülsüz. yeri gelince de kayıtsız oluyor. işitme engelli olduğum için 2004 sonrası çıkan müzikleri dinleyemedim. ama şükür ki bir çok grubu kaçırmamışım. yine de 70 li yılları fazla önemsemediğim için hayıflanıyorum. elinize sağlık Cemal Bey :)
    Cevapla
  • Cihangir 14 yıl önce Şikayet Et
    Hippi yuppi ve aczimendiler. arayıpta Mevlasını bulamayanlar topluluğu HİPPİler o arayış içerisinde de yok olup gittiler.Aklıma bizdeki Aczimendiler geldi bir an ellerinde asalar başlarında sarık gerçi bir 28 Şubat figüranı idiler ama saç sakal ve giyisleriyle ilginçlik oluşturuyorlardı belki devam etselerdi hoş olurdu renklilik açısından.Ülkemizdeki Hippi akımının temsilcilerinin başında erkin Koray gelir hatırladığım kadarıyla o zamanlar bayağı meşhurdu neyse evet Hippiler konusunda Ramazanda bayağı bilgi sahibi olduk saolasın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • anti_mirza 14 yıl önce Şikayet Et
    Madalyonun diğer yüzü. Neredeyse hippileri müslüman edecekmiş sayın yazar.birde madalyonun diğer yüzü var efendi.seks partileri uyuşturucu enjekte edilmiş kızların hazin sonları,çırılçıplak konserlerde boy gösteren hatunları dünyada bir hareket gibi geldi geçti nice gencin başı yandı.sizde tutmuş yazı yazmışsınız yani.porsuklarla ilgli bişeyler yazsaydınız daha verimli olurdu bence.
    Cevapla
  • Ali Kurtulus 14 yıl önce Şikayet Et
    TEK KELİME İLE ŞAHANE!. Cemal Bey, öncelikle sizin ve tüm Müslümanların mübarek Ramaznı şerifin hayırlara vesile olmasını dilerim. Arayış içinde olanlar bazan yanlış yollarıda deneyebilir ama onların da amacı bir şeyi aramalarından, bulamayanlar da müzik, içki vb leri de seçmeleri sahtekarlardan daha eftal değilmidir, Bektaşi misali???
    Cevapla
  • melek 14 yıl önce Şikayet Et
    ilginc bir yazi oldu.... Eline, diline sağlık yazar kardes. Sayende amerika tarihini öğrenmiş oluyoruz:) Teşekkürler, selamlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • zainab oshun 14 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun 3. 2000li yıllarda hippi olduklarını iddia edenlerin bu tarihi süreçten haberleri var m çok merak ediyorum. ya da onların da en azından iyi bir başlangıç noktaları var mı? yazıyı beğenmeyen kardeş keşke sabredip tamamını okusaydı ve kendisi dışındaki insanları anlama çabası içinde olsaydı. Demirin yazılarını hayranlıkla takip ediyorum ve her seferinde neler öğreneceğimi merak ediyorum. ders gibi yazılar.kitap işi olursa duyurulursa seviniriz.
    Cevapla
  • zainab oshun 14 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun 2. 2- güzel amaç ve düşüncelerle harekete başlayan grupların sonunda yanlış yola sapabildikleri ortada. bu yazı da buna tekrar kanıtlar gibi. kapitalizme karşı çıkarken, doğallığı savunurken nasıl oluyor da kimyanın esiri olunuyor, her derdin devası uyuşturucu benzeri maddelerde görülüyor. onlar kapitalizme karşı çıkarken aşırılığa kaçtılar ve sonuç ortadadır.
    Cevapla
  • zainab oshun 14 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. bir gün oturup hippilerle ilgili yazılan bir yazıya zaman ayıracağımı söyleseler gülerdim..ama Allahtan okudum. 1- bir tanıdığım ki bu kiş dindar bir Müslümandı bana Jennifer Lopezin hayatıyla ilgili bir şeyler söylemişti de şaşırmıştım, hem müzik dinlemiyor hem de bu kadar bilgi sahibi diye. sonra da demek ki karşı çıkmak için önce tanımak gerektiğini anlamıştım. hippi falan bize oldukça uzak ve korkunç gelen şeyler. ama tanımadan önyargılı davrandığımız ortada. demek ki bunlara karşı çıkmak tanımak şart
    Cevapla
  • Fatih 14 yıl önce Şikayet Et
    Yine Güzel Olmuş!. Dünyada bizim dışımızda insanlar ve hayatlar da olduğunu hatırlatan verimli bir yazı. Tebrik ederim.
    Cevapla
  • güven kurtul 14 yıl önce Şikayet Et
    İnsan. İnsan ne tuhaf yahu. flower power olmak da gun power olmak da tercih meselesi. Cemal DEMİRin müthiş yazılarını kitaplaştırmayı düşünen de var, vaktini boşa harcadığını düşünen de(gerçi öyle düşünen okur(!) mektubun tamamını okuyarak okur vasfını kazanmış olsa idi fikrini kuvvetle muhtemel değiştirecekti ama olsun) Bu arada şu kitap fikri beni de cezbetmiyor değil hani. Gönüllü olarak çalışmaya razıyım bu işte. haberin ola sevgili bilgiküpü :)
    Cevapla
  • Hasan Seyre 14 yıl önce Şikayet Et
    keşke müzikle aram iyi olsaydıda..bir enstruman çalabilseydim... tebrikler efendim..senin hızına yetişemiyoruz..ne kelime haznem ve nede kültürel birikimimle sana değil rakip olmak..yorum yazmakta bile zorlanıyorum..en iyisi ben unutulmayanları açayımda..play with no draws la yolculuğuma başlayayım..hapyy days..
    Cevapla
  • Ork Hun 14 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel bir yazı. baştan sona heyecanla okudum. elinize yüreğinize sağlık.
    Cevapla
  • Ömer ÖZDEMİR 14 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Eline, emeğine sağlık kardeşim. Sayende hippi tarihinide ayrıntısıyla öğrenmiş olduk. Teşekkürler.
    Cevapla
  • ercan şen 14 yıl önce Şikayet Et
    Nefis bir rocken roll. Kardeşim bu ne güzel yazıdır böyle. Yıllardır okurum da bu şekil mevzuyu kökünden yakalmış bir yazı okumadım desem yeridir. Tebrik ediyorum sizi Cemal bey kardeşim al bu metni fotoğraflarla güzelce süsle laf aramızda bir de şu o dönemki hallerini görmemizi istemeyen büyüklerimizin(?) fotoğraflarını koy. Ben de bunu kitap olarak bastırmazsam namerdim. Uzun yıllardır bir konuya bu kadar hakim ve özetleyen bir yazı okumadım sanki karşımda mahcubiyetini bir yana bırakmış Cat Stevens konuşuyor. Teklifimi düşünün
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat