Amerikan imparatorluğu 2025 yılında mı çökecek?
Amerikan imparatorluğu 2025 yılında mı çökecek?
Amerikanın çöküşünün akşamdan sabaha olacak vaka gibi görenleri de, dünyayı hala 1980’ler ya da 1990’lardaki gibi zannedip, küresel dediğim dedikçilik oynayan Amerikalıları da ‘realist’ görmekte zorlanıyorum.

Yorumlar42

  • Selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Cemal Bey bir yerde yazmaya devam ediyor mu? İnternette kendisi ile alakalı birşey bulmak neredeyse imkansız. Aklıma tek bir ihtimal geliyor, ama bu seçenek dahi neden internette var olmadığını açıklamıyor.
    Cevapla
  • Erol Coşkun 6 yıl önce Şikayet Et
    Makaleyi sindirerek okudum. Yazılanlara katıldığımı şahsen bende bir birey olarak ABD yıkılma sürecinde olduğunu ve bunun zamanını ise ABD çökecek ama yerine geçecek halefini bekliyor. Şu anda ABD çökse yerini dolduracak Ülke henüz daha hazır değil. Yazı da ABD nin çökeceği tarihten örnek ve alıntılar ile belirtilmiş ama yerine kimin geçeceğine değinilmemiş. Benim tahminim veya öngörüm doğuda uyuyan dev bilişim devi hisdistan olacak.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Erkal 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Türkiye
    Toplam 1 beğeni
  • İsmail ÇETİN 13 yıl önce Şikayet Et
    zulüm. "Zulüm payıdar değildir."
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • erdinc can 13 yıl önce Şikayet Et
    80 sene...Diyor Hadis... En geç 2025e katılıyorum.Çünkü Rasulullah(asv)ın hadisi var"zulüm idaresinin 80 yıldan fazla sürmeyeceğiyle ilgili.Başlangıç Hiroşima 1945+80=2025 eder. Tabi israil için de aynı şey. Ancak sevinelim mi bilmiyorum,zira öncesinde biz çökücez gibi yenilenme arifesinde.AB bizi dışlayınca İsrail kışkırtmasıyla Yunan Savaşı yaşayacağımız aşikar oldu 3-4 sene ye kalmaz.Sonrası Rusyanın bu duruma ağzı sulanacak tabi,Bize saldırması ABD+AByi karşıya alması ve 3.dünya savaşı +armagedonun tetiklenmesi.İç açıcı mı?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKA MUHTAÇ OLDUĞU TÜRK İSLAM ALEMİNE DİZ ÇÖKECEK. Ama yıkılmayacak, gücünü koruyacak. Yeni oluşan güçlere de saygı göstermesini bilecek. Türkiye, Rusya, Türk devletleri, İslam ülkeleri bir çatı altında birleştiğinde bu güce kimse yan gözle bakamayacak.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah bilir. ama inşallah o kadar da beklemeyiz,işte o zaman israili de kurtaran olmayacak
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Önder Demir 13 yıl önce Şikayet Et
    Amerika aslında 2008´de iflas etti.!. Amerika aslında 2008´de iflas etti.! Lehman Brothers´in iflası Amerika´nın iflasıydı günaydın. Altın 1400 Dolar neden oldu.? Elitlerin hepsi Altın ve isviçre Frangı alıyorlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • güven kurtul 13 yıl önce Şikayet Et
    ***. Cemal DEMİR üstadım, bu yazı ile de bir yazının başlığının, o yazının okunmasında ne kadar etkili olduğunu çok daha iyi gördük. Vurucu başlıklar okuyucuyu daima cezbeder. O yüzden, mesela finans konusunda bir yazı yazacaksanız başlığın "nasıl milyoner olursunuz" şeklinde olmasını veya zamanla ilgili bir yazı yazacaksanız başlığın "100 yaşa 20 görün" gibi bişey olmasını şiddetle tavsiye ederim. reytingler tavana vursun :)))
    Cevapla
  • djamel 13 yıl önce Şikayet Et
    Güven Kurtul.. yeni güç kim olacak?. yeni güç Rusya ve Almanya birlikteliğinden oluşan Consentual Hegemon Eurasia State olacak. ABD atlantik basin bölgesine hapsolacak ve Amerika kıtalarının haricinde sadece Afrikadan biraz nemalanacak. dünya MUTED MULTI POLAR olacak, Consentual Hegemon un yanında lokal güçler olacak. tabi bütün bu büyük planlar Çin ve Hindistan ın yeryüzünden silinmesi halinde gerçek olacak. Çin durdurulamazsa alternatifsiz tek hyper power olacak. öyle ki bu güç durdurulmazsa dünya daha önce böyle bir güç görmemiş olaack.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • RAMAZAN 13 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir makale. entellektüel bilgi dolu ve önyargızıs bir yazı olmuş çok beğendim fakat ondan sonrası ne olur ona dair bir tahmin tabiki gerçekçi ve mantıklı bir tahmin tam olarak yapılmamış ama yazı harika gerçekten
    Cevapla
  • adam turk 13 yıl önce Şikayet Et
    OSMANLININ HIRİSTİYANMESHEPLERİ KULLANDINI DÜŞÜNÜYORUM. yanlış bilmiyorsak,mezhebi birbirinden farklı devletlerin birbirine karşı kullanmış oldunu sanıyorum, milliyetçilik akımlarıda bunun bir parçası,mesela nizamülmülk asker içindeki ırkları tatlı rekabete sokarak motive ettini biliyoruz,batıda bin yıl önce başlaması osmanlının bunu kullanmadı anlamına gelmez, osmanlıyı zaman şartlarında haksız bulmuyorum ama esas söylemek istedim, farklılıkları insanlığın hayrına kullanmak gerektiğidir, IRKLARIN MEZHEPLERİN FARKLILINI çatışma aracı yapmamak
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • güven kurtul 13 yıl önce Şikayet Et
    **. Ayrıca şu da kafama takılmıyor değil. Güç ve liderlik öyle cazip kavramlar ki dünyanın hiçbir döneminde bu pozisyonlar boş kalmamıştır. Öyleyse Amerikan İmparatorluğu çöktüğünde, onun boşluğunu kim ya da kimler dolduracaktır. Bilen beri gelsin...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • güven kurtul 13 yıl önce Şikayet Et
    *. Uluslararası literatüre giren &8216soft power (yumuşak güç)&8217&8217 kavramının babası ve neo liberal dış politikanın gurusu Joseph S. Nye olabilir ama smart power (akıllı güç) kavramının babası da makaelsel mektupların gurusu Cemal DEMİRdir. Bunu da not ettik bir yere :)
    Cevapla
  • djamel 13 yıl önce Şikayet Et
    Sultan-ı Yegah haklı, GSMH rakamları gerçek dışı... Çin extract yapılsa 14 trilyona çıkar, ABD ziplense 4 trilyona iner. ABD de silah ve tarım ve hizmet dışında üretim yok. ABD 2012 de kontrollü iç savaşa gidecek. yakın gelcekte kurulacak Avrasya devleti Rusya-Almanya-Fransa üçlüsünden oluşacak. ABD atlantic basin denilen bölgeye hapsedilecek, arfikaya gelmesine izin verilecek. kontrollü iç savaştan sonra Almanya ve Fransa, ABD ve Rusya nın kaba gücünü Çin üzerinde kullanacak, eğer başarırlarsa Çin i silecekler. bütün olay petrol krizidir:)
    Cevapla
  • Trakyali Kahin Ahtapot 13 yıl önce Şikayet Et
    **** RUSYA NEDEN ÜLKEDEKİ OKULLARINI KAPATTI ? ****. Bir kanıt daha Acaba Rusya neden kendi ülkesindeki Gülen Cemaatine bağlı okullara izin vermedi? neden faaliyetlerini askıya aldı? Çünkü Amerikayla sıkı fıkı ilişkileri Rusya nın aleyhine olacaktır.Demekki Kimlere hizmet etikleri ortada.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat