Pargalı İbrahim dinden çıktığı için mi idam edildi?
Pargalı İbrahim dinden çıktığı için mi idam edildi?
Bir çok tarihçinin rivayetine göre Padişahın hayatında bu kadar önemli bir yeri olan bu süper zeki paşanın idamında iki kimlikli gizli yaşantısının da müsebbip olabileceğini söylüyorlar.

Yorumlar6

  • Nurettin Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    ayıptır.... batının kaynaklarından tarihini öğrenmeye çalışanlara sadece acıyorum. Üzülüyorum. Tarihin bilmeyenler geleceğini çizemezler...
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Devşimelere karşı değilim..?. kendim devşirme biri olduğumdan dolayıda söylemiyorum..allahın bir çepnisiyim..İçimde zerre miktar eziklik yok..Hiç bir millete karşı kendimi geri görmüşde değilim..en bilgilisi olan amerikalılarla bile Pilava kaşık daldırırım..Ben her insandan yararlanılması taraftarıyım.herkesin bilgisini ve becerisini doğduğu memleketi için seve seve kullanacağını biliyorum..benim lügatımda o şöyledir..bu böyledir diye bir şey yok..hain dahi olsa farketmez..tehcirin darbesini yiyenler bile benim arkadaşımdır..
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Çepniler nasıl devşirme olur diyorsun , Oğuz boylarının en önemli boylarından biridir . Saçma bir şey söyledin , ha Çepnilerin bulunduğu doğu karadeniz bölegsinde yaşayan eski pontus rumlarındansan o zaman sana devşirme denir ama çepniler türk oğlu türktür .
  • Osman Akyüz 13 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim.. Aybike hanım, şimdiye kadar yazmış olduğunuz en güzel yazınız. Devamlı böyle yazınız. Pargalı dinden döndüğü için değil, büyük ihtimal kibrinden idam edildi. Fakat üzüntü veren şey devşirmelerin saraylarda boy göstermesi osmanlının sonunu hazırlamıştır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    Pargalı tarihin en büyüklerinden. kanuni döneminde gerçekten de özellikle devşirmelerin saraya alınması ve böyle özelliklerinden faydalanma yoluna gidilmesi çok ilginçtir. Ancak sayın yazarın da belirttiği gibi pargalı hakkında çok değişik rivayetler var kendisinin yahudi dönmesi ihtimalinden söz edenler dahi bulunmakta. Böyle bir yüzyılda pargalı İbrahim gibi birinin hem şans hem de devletin içindeki bir casus olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gereklidir. Mimar Sinan için de bunlar geçerlidir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mustafa Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir yorum. Aybike Hanım, gerçekten de her iki yazınız da çok güzel olmuş. İstifade ettik. teşekkürler, tebrikler Efendim.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat