Trabzon tarihini bile bile yazmaktadır!
Trabzon tarihini bile bile yazmaktadır!
Trabzon has çocuğu Anadolu’nun. Eski ve yaşlı ruhunun derinlerinde saklı tüm bildikleri. Sırra kadem basmış ulu yürekli erenlerin yurdunda mevsim her dem bahardır

Yorumlar7

  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    şehri yaşayanından bağımsız anlatmak iltifat mıdır?. her yıl sıla i rahm yaparım.her gidişimde köyler kentlere benzemesede köylüler kentlilere daha bi benzemekte..her yıl etek boyu 1 cm kısalmakta.geleneksel kıyafetler modern! kapatkaçlara,kadim örtü ise tehşir eden müsvettelere evrilmekte! kahvehaneler vasıfsız ve işsiz,samimi ama bir okadar da cahil,ufacık bir gaz ile alevlenebilecek faşizme meyyal gençlerle dolu..köylerde mukim kadın ve kızlar erkeğe bile ağır gelen çalışma koşullarından dolayı bildim bileli o methettiğiniz muhteşem beldeleri terketmenin hayalinde zira meşakkatten baş kaldırıp da çevrenin güzelliğini farkedecek dermana sahip değiller..yazar hanım gibi beldelerine hayranlıkla bakan modernlere bakıp şaşadurur bu kadınlar.erkek despotizminin modern mazlumlarıdırlar..hadi bir karadeniz güzellemesi de onların gözünden yazıverin!! dedim ya,nerden durup nerenizden baktığınızla alakalı..tok karınla aç tarifi yapmak bir garibime geldide..
    Cevapla
  • Hamit TARAKÇI 13 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Şahene bir yorum. Trabzon ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Sayenizde, yeniden bütün o güzel yerleri gezmiş oldum. Yüreğinize, kaleminize, elinize sağlık.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Yazarı tebrik etmeyi unutmuşum.. Bu hoş,zengin,tezyinli,duru,hoş kokulu ve su gibi akıcı bir Türkçeyle yazılan yazının sahibi olan Meryem Hanımı tebrik ediyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    Faran, bir şehir bu kadar güzel anlatılır kardeşim.kıskanma!. Yazar bildiğim kadarıyla edebiyatçı ve Trabzon hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı. Oldukça güzel ve zarif bir anlatım. Harika bir şehir güzellemesi. Tebrikler Aybike Hanım. Sizi çok seviyoruz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    nerenden ve neresinden baktığınızla alakalı.... eğer illerimizi edebiyat şehvetimize meze edeceksek o vakit verin gazı verin dumanı!! ha gaye tatile çıkmak isteyenlere çoğrafi bilgi vermekse,başka...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonlu değilim. Ama Türkiyeli ve Türk olduğum için otomatik olarak Trabzonluyum.Çünkü Trabzon demek Türkiye,Türkiye demek Trabzon demektir.Türkiye'nin her tarafı düşse Trabzon ve Trabzonlu(nun azmi) düşmez,düşenleri de elinden tutup kaldırır,öncülük ve önderlik yapar,insiyatif almaktan kesinlikle kaçınmaz..Türküde geçen "Oflu'nun özelliğidir bir adım önde durur" sözü aslında Trabzonu nitelemektedir.Türkiye'de başkent değişecek olsa bence o mutlaka Trabzon olmalıdır.Zaten tarihte de bir imparatorluk başkentiydi,şehzadeler şehriydi. Hainlerin ve onların işbirlikçilerinin (rahat değil) hiç at oynatamadığı bir kaç şehirden biridir Trabzon. Çok uğraştılar ama Trabzon'u düşüremediler.Trabzon'un çok nadir olan komunisti bile bir başkadır.Vatanı,bayrağı,ülkesi için ölür. Sayılarının artması dileğiyle Trabzon'a ve Trabzonlulara selam olsun.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • cahil köylü 13 yıl önce Şikayet Et
    dikkat. yazarın kullandığı fotoğraf trabzon değil rizedir..Rizeye ait fotoğrafı kullanıp trabzonu tanıtmak şuna benzer. ''Gönlüm sende ,ama aklım burada''..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat