Hz. İbrahim, aşk ve iki kadın!
Hz. İbrahim, aşk ve iki kadın!
Peygamber eşleri de olsa kadının her yerde ve her mekânda kadın olduğu gerçeği ile tanışıyorsunuz.

Yorumlar9

  • Tutu 1 yıl önce Şikayet Et
    Super
    Cevapla
  • Sare 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu da İslam dünyasının bir türlü kabul etmek istemediği bir şey. Hz Sare ,Hz Haceri kıskandığı için değil, Hz Hacer kadınlıktan analığa tekamül edemediği için çocuğa bir şey olur, kurban olur endişesi ile Hz İbrahim den onları evin dışına çıkarmasını istemiştir. Buradaki evin zahiri ev olmadığını gönül evi olduğunu düşünenlerdenim. Dünyaya bakan yönü ile gönül evinin dışına çıkarmasını istemiştir diye düşünüyorum. Yoksa onları sevme evden at manasında değil. Kur'anda da evimi temiz tut diyor Hz Allah İbrahim as ma.
    Cevapla
  • Sare 3 yıl önce Şikayet Et
    Kitabın edebi yönüne diyecek bir lafım yok. Ancak hakikat açısından çok büyük hatalar yapılmış. Analık sırrı verilen Hz Sare gibi büyük bir kadına kadınlık sırrını bilmiyordu denillerek kitap bu temel iddia üzerine yazılmış. Ancak bu çok büyük bir yanılgı. Zira analık sırrı kadınlık sırrının üstünde, kadınlık sırrını içeren bir sırdır. Kadınlığı beceremeyen analık sırrı verilmez. Hz Sare nin Efendimizi dünyaya getirmemiş olmasının sebebi Hz Hacer kadar iyi ve aşık bir kadın olmaması değil, analık sırrının kendine verilmiş olmasındandır. Hz Hacer de analık cismani tecelli etmiş, Hz Sare de gönül sırrı olarak tecelli etmiştir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Birgül koparan 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi geceler şimdiki kadınlar seytandan 5 dakika önce dönmüşler ona ne demeli acaba
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • AteiZm 6 yıl önce Şikayet Et
    Sare kurtulmuşmu sence o kraldan
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    İBRAHİM (as)..AŞK!..VE İKİ KADIN KISSASI HAKKINDA İRDELEME!-1. Peygamberlere ait kıssaları romanlardan öğrenmek yerine tefsir kitaplarından okumak daha akılcı ve daha doğrudur sanırım..Zira vahye konu olan bilgilerin,bu konuda bilgisi az romancı kişilerce yanlış yorum yapılarak aktarılması ihtimali vardır.Ki,okuyan saptırılmış olabilir…Sare ve Hacer!..İbrahim(as ) ve bu peygamber (as) ın ikiside peygamber olan oğulları İsmail (as)ve İshak (as)..Sare yaşlı ve acuze kadın iken,kendisine oğul müjdesi..Bakın nasıl anlatılıyor..Zariyat sur.(24-30)..Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebr,k ederim..VesSELAM
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • nakkaş Hacı 13 yıl önce Şikayet Et
    Faruki, siz sanat denen şeyin ne olduğundan bihabersiniz galiba.... Edebiyat denen güçlü bir sanat alanı var Faruki Bey. İlmihal okumanın hazzı başka, edebi eser okumanın hazzı başkadır. Hem sizin gibi dini ilmihal dışında anlatmanın önemine inanmayanlar bilmeliler ki bazan güzel bir ilahi, güzel bir şiir, güzel bir metin insan kalbine daha iyi nüfuz edebilir. Bu görüşlerinizi bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. selamlar.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faruki 13 yıl önce Şikayet Et
    İlmihal farz, roman .... Yarı gerçek yarı uydurma bu tür şeyler okuyacağınıza önce ilmihal okuyun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ezel 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir kitaba benziyor. Meryem Hanımın tercihlerine hürmet ederim. Madem ki bu roman böylesi bir yazıya konu olmuş alıp okumak lazım. Sahip çıkmak lazım bizi anlatan eserlere ve bizden yazarları. Nuriye Hanımı da yakından tanımış olacağız. Paylaşım için teşekkürler.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat