Kızılay İslami konuştu
Kızılay İslami konuştu
Kızılay, “Kullanılmış ve eski” hiçbir yardımı kabul etmeyeceklerini ifade ediyor. İşte bu diyorum!

Yorumlar8

  • yunus şimşek 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun. arkada bıraktığımız hafta ilk başta şehit haberiyle uyandık ardından öğlede gelen deprem haberi... zor günler yaşıyoruz Yazarın dediği gibi bu zor günlerde en güzelinden infak edersek acıları bir nebze azaltır aynı safta her alanda omuz omuza veren bu insalığın saflarını dahada sıklaştırırız
    Cevapla
  • adam75 12 yıl önce Şikayet Et
    tam olarak açılmamış. biraz daha açarsak , bazılarının eskileri , kimilerinin yenileri olabilir.zira ben bazı yorumcuların kendileri üzerinden yorum yaptıkları kanaatine vardım.sizin eskidir ayıp olur diyerek göndermedikleriniz ya da benim lüx gördüğümü diğeri normal hayatta kullanıyor olabilir.örneğin ben israf olmasın diye kendime yeni elbise almam.eğer durumu düzgün insanların çocuklarına artık olmayan elbiselerini verdiler ise çocuklarıma dahi almıyorum.gayette güzel giyiyorlar ve gurur denen nahoş duyguyu daha küçükken
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ali Gürçay 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu Allah'ın hepimize bir uyarısı Şimdi sıra bizim nasıl davranacağımıza. 34/19- Onlar ise: "Rabbimiz, seferlerimizin arasını aç (şehirlerimiz birbirine çok yakındır) dediler ve kendi nefislerine zulmetmiş oldular. Böylece biz de onları efsaneler(e konu olan bir halk) kıldık ve onları darmadağın edip dağıttık. Şüphesiz bunda, çok sabreden ve çok şükreden herkes için gerçekten ayetler vardır. Alacakmıyız bu ayetten gerekli dersi? Hadi o zaman kucaklayalım VAN'lı kardeşlerimizi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ezel 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir garip yolcu kavramları karıştırmayalım!. yazar tabii afet derken, afetin niteleğini belirtmek için kullanıyor, ancak bu afetin Allahtan olduğunun altını çiziyor. okuğumuzu doğru anlayalım lütfen. şaşırmayalım!
    Cevapla
  • bir garip yolcu 12 yıl önce Şikayet Et
    yazar şaşırmış heralde. doğa olayı demeyin diyor kendisi kaç yerde tabii afet diyor. Allahın izni olmaksızın yaprak bile kımıldamaz.Bunlar ilahi ihtardır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Tuncay Akarsu 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremde ölenlere rahmet diliyorum. Güzel bir duyarlılık. evet yardım edelim ama yazarında söylediği gibi yeni,kaliteli ve güzel olanla verelim. Aslında en iyisi nakdi olarak verelim ki daha çok işe yarar.Kızılay başkanı da en sonunda doğru bir laf etmiş. Kendin için istediğini başkaları için de istersen kendini ispatlamış olursun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Bravo. Meryem hanım gibi ben de Kızılay başkanını bu hassasiyetinden dolayı kutluyorum. İnsanların eski püskü,belki de çöpe atmaya hazırlandıkları eşyalarını yardım diye vermeleri bir insanlık ayıbıdır.Eskiden bu mazur görülebilirdi,çünkü insanlarımızın çoğunun hali vakti iyi değildi,karınlarını zor doyuruyor,üstlerine giyeceği zor alıyorlardı.Şimdi iki ay giydiğimizi kaldırıp bir tarafa atıyoruz.Eskiden böyle bir şey hayal bile edilemezdi,çünkü insanların çoğu ancak bayramdan bayrama elbise alabiliyordu.Başkalarını bilmem ama bizde öyleydi.Kadıköy'ün merkezinde doğmama rağmen okula bazen dizi yamalı pantolonla giderdim.Arkadaşlarımın bazılarının pantolonlarının her tarafları yamaydı.Deterjan bile insanlara yük geldiği için olsa gerek sınıflarda öğretmenlerimiz zaman zaman bit kırarlardı.Çok şükür şimdi herşey bol ve eskisine göre çok ucuz(aksini iddia edenlerle her türlü tartışırım).
    Cevapla
  • Ezel 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru. Eskiden gerçekten de Kızılay bir çöp deposunu andırıyordu. Bu modernleşme beraberinde medenileşmeyi de getirmiş. Yardım etmiş olmak için değil, gerçekten de işe yarayacak şekilde yardım etmek çok doğru olur kanaatindeeyim. teşekkürler sayın yazar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat