Bediüzzaman ve eğitim meselemiz!
Bediüzzaman ve eğitim meselemiz!
Bediüzzaman’a göre eğitim; ufuk açıcı, yol gösterici, imanı hisleri kuvvetlendirici, dünya ile ukbayı birleştirici, madde ile manayı buluşturan karakterde olursa hedefine ulaşır.

Yorumlar10

  • emre 12 yıl önce Şikayet Et
    CEMAAT!!!. Nur cemaatinin eğitime ve dine olan hizmetleri toplum tarafından sempati ve taktirle karşılanıyor.Ama son zamanlarda millette oluşturduğu kanaat dine de cemaate de hükümete zarar noktasına geldi bir atama bir kadro söz konusu olduğunda bazı ticari faaliyetlerde senin işini cemaat çözer cemaatten olmazssan zor atanırsın ifadeleri toplumun ağzında çok dolanır oldu.Bu amaçla cemaatte bulunan adamlarda çoğaldı. Bu duruma bence dikkat edilmeli toplumun güvenini kaybetmemelidir.Siyasetin dışına çekilmelidirler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    YETMİYORMU ?. Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sav)'yı esas almanız sizlere yeterli gelmiyormu.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim. Hedef eğitim.Toplum kalbinin krizine şok.Amaç faydalandırma.Tarafsız devasa inceleme.
    Cevapla
  • Ezel 12 yıl önce Şikayet Et
    Eren Apak siz hangi cemaatten söz ediyorsunuz?. yoksa siz kadınlara "siz kedi ile kuzu arası bir şeysiniz" diyen şahsın cemaatinden mi bahsedip bu nezih cemaati birbirine karıştırma cehlini gösteriyorsunuz!Kendinize geliniz. Ak ile karayı birbirine karıştırmayınız.
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 12 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Aybike hanım. Bravo zira bu tespitleri sık sık yapıp bu eğitim işiyle uğraşanların önüne koymak lazım. Kardeşim yirmi sene önceki sistemi getirsinler yine yeter bize. bu ne yahu? dün bir sitede gördüm. Öğrencinin birisi hanım öğretmenin üzerine yürüyor. Bu kız bir lise öğrencisi ve kapıyı çarpıp gidiyor. yok öğrenicinin pisikilojisi,yok veliler ve oyları derken bu eğitimi ne hale getirdiler. manyak bir sürü yeni yetme inmiş meydanlara dolaşıyor ne edep ne irfan ne terbiye. olmaz olsun böyle eğitim sistemi. tövbe tövbe sabah sabah insan sinirleniyor düşündükçe.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    HALK ÜNİVERSİTESİ..İMAN DERSLERİ VE YAPILAN YANLIŞLIKLAR-2. Ezel!Bunların hiddet ile alakası yok!Bilakis rahmet!Okurken yapılan sapkınlıklar.Yani -kaş yapayım derken göz çıkaranları- ikaz!30 yıl risale okuyup kuran tefsirini bir kez okuma gereği duymayanları ikaz.-KURANDA NE VARSA (haşa)RİSALEDE VAR-zannedip kuranı ikinci sıraya (bilmeyerek) koyanları ikaz.Unutmayın!Allah cc peygambere vahy ile islamı gönderdi.Evliyanın hepsi zamanına göre bunun tefsirini yaptı.Başka bir şey değil.Bilmeyenin elinde altın pul kıymetinde ...VesSelam
    Cevapla
  • eren apak 12 yıl önce Şikayet Et
    tezatlık. sizin anlattıgınız egitimle verilen egitimin alakası yok.cemate gore bir bayanın sevgili olması dogal nişanlı olması anormal valla ge3niş mezhepli insanlar ne diyim
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ezel 12 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim Dursun Üstadım bu ne hiddet!. Neredeyse bir okumayın gitsin demediğiniz kalmış.Aman etmeyin sayın Hocam,bu risalelerin bu topluma neler kazandırdığını hep birlikte gördük. İmanlı gençler ve hizmetleri ta Sibirya sınırlarına kadar gitti. Bu az bir hizmet midir? ha elbette bahsettiğiniz bir takım yanlışları yapanlar vardır ama bunu büyük bir camiayaya mal etmek sizce biraz insafsızca değil midir? Saygılar.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    HALK ÜNİVERSİTESİ..İMAN DERSLERİ VE YAPILAN YANLIŞLIKLAR-1. Risaleler iman konularında(hepsi değil) kuranın tefsiri.Kurandan sızıntılar.Gerçekten iman konusunda ilaç.Okunurken alınacak çok derslerde var.Fakat bu arada bu dersi verenlerin çok yanlış yaptıklarınada raslamak mümkün.Bunları kısaca sıralamakta fayda var sanırım.1-Risaleleri okuyunca başka dini kitap okumaya gerek olmadığı inancı sapık 2-Risaleler ilham olup,-vahy- gibi düşünmek sapık.3-Risale okuyanların kendini Üstad gibi görüp karşıdakileri küçümsemesi sapık.4-Risaleleri okuyan ancak kendi islami bilgisi kadar anlayacağından saptırıp,çarpıtanlar oluyor.Çarpıtıp kuran ve hadislere muhalefet etmek sapıklık.5-Risaleleri kuranın üzerine koyanları gördük.Bu görüşte sapıklık.6-Üstadı Hz.İsa(as)zannedenlerde sapık.7-Risale okuyanların,Kuran okuyanları önemsemeyip caydırdıklarını duyarsanız buda sapıklık.8-Velhasılı risale okuyanlara öncülük edenlerin/hocaların öncelikle kuran ve sünneti öğrenmeleri sonrada önderlik yapmaları daha doğru.Fazla eleştiri değil maksat.VesSELAM
    Cevapla
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Ancak bunları Meb'e öğretmek lazım. Meb'in eğitim anlayışından ne tür bir nesil türediğini hep birlikte gördük. demek ki bu sistem hatalı ve işe yaramıyor. peki yetkili ve etkili adamlar bunu neden bir türlü görmek istemezler acaba? öğretmene el kaldıran, saygısız, manen bitmiş, parayı ilah kabul eden bu nesil kimin eseri? Kimse öğretmenlerin demesin. bu nesil öğrenci merkezli eğitim sisteminin eseridir. çünkü bu sistemin amacı sağlıklı bireyler üretmek değil, tam aksidir. öğretmeni döverek, hakaret ederek bir yere varılmayacağını bu siyasilerin öğrenmesi gerekir. yoksa sittin sene düzelmez bu eğitim meselesi. Aybike hanım harika bir yazıydı, teşekkürler.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat