Bursa bir erenler şehri!
Bursa bir erenler şehri!
Bursa şehirlerin hası, şehirlerin gönül ehli, şehirlerin en dervişi ve en yüreklisi, şehirler içinde.

Yorumlar10

  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın noter tasdikli yorumcu... muhterem,birbirimizi incitmeyelim.benim bu platformada olma gayelerim arasında bu yok ,emin olun! efradını cami,ağyarini mani ölcüsüne uymayan bir hitap olmadığı sürece muhataba tahammül gösterir,onunla kıyasıya nezaket yarışına da girerim..yazarların yazılarını eleştirmek, hatta sizin ifadenizle yermek (nasıl bir fark görüyorsanız:)) çok doğal bir hak.üstelik geleneğimizde ihtilaf ahlaki diye bir disiplin bile var.eleştiri mevzuyu zenginleştirir ama bunu yazarın şahsiyeti üzerinden değil yazısı,bakış açısı,inançları üzerinden kavramsal boyutta yapmak gerek.öyle yaptığımı zan ediyorum!.siz sanırım omuzumuzda un gördünüz de bizi değirmenci sandınız,tamam kendinizi kıymetiniz altına çekmeyin ama muhatabınızı da öyle çarçabuk tartıp indirgemeyin! usul farklı olunca eleştri/değerlendirme de farklılaşır,bu normal;aynileşmek zorunda değiliz ki! oyüzden lütfen birbirimize hiza vermeye çalışmayalım...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    ben size edep vermemiştim. selamınızı biraz ileri giderek almıştım. ayrıca alnımızda kara yok. olsa dikkat çekmekten korkardık. tanınıyoruz sobelenmekten çekinirdik.edep kimse kimseye veremez de sizin bazı yorumlarınızın ayara gereksinimi var.yazarın yazılarını da eleştirmiyor yeriyorsunuz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    kendine müslüman olmak.... sayın tasdikli; sizi hiçbir şekilde muhatap almadığım halde işgüzarlık yapıp olmadık şeyler söylüyorsunuz..belden aşağıya çektiğimi söylediğiniz şeyleri sizden alıntıladım,ilk taşı atan,kapıyı aralayan sizsiniz,ben sadece selam verdim:)hafif tavırlar sergilemek bayanlara daha bir yakışmaz,sağa sola edeb verecek durumda değilsiniz,bana hiç! demokrat denen vatandaş ta neden bilmem beni sindiremiyor,kendisiyle bir mulakemem olduğunu sanmıyorum.yazarın özlük haklarına saldırımız yok ki avukata ihtiyacı olsun..haliyle yersiz yalakalığa da hacet yok! söyleyecek sözünüz varsa söyler geçersizniz değilse kaldıramayacağınız taşın altına girmeyin..!lütfen
    Cevapla
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Yahu aldırmayın Faran bu!. Hiç bir şey bulmasa kaşının üstünde gözün var der. takılmayın arkadaşlar, bu da bir zenginlik! Yazarın en ıslah olmaz okuyucuyu bile hizaya getirdiğinin resmidir vsselam.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    farana yazdığım yorumları. dünden beri yayınlamıyorsunuz ama bakar mısınız sıkışınca nasıl bel altına açılıyor yorumları. onun sindirme politikası bu. anladığı dilden yorum yazdım sadece bir de saptırmayı çok seviyor muhterem
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    şöyle ki... uzun yıllardır şehr-i bursa da mukim biri olarak..tüm yakini yönleriyle şehri teneffüs etmemiz hasebiyle birilerinden daha bir söz sahipliği hakkımız var,cesaretimiz bu yüzdendir.şimdi; keşke yazarın dedikleri halıhazırda karşılık bulabilseydi..şöyle ki; bahsettiği tarihi,manevi kişilikler uçurdu-kaçırdının konusu yapılıp kabirleri ifrat/tefrit ayin mekanlarına dönüştürüldü! uludağın etekleri kapatmasını alıp yol kenarlarında alkol ve... sefası yapanlarla doldu.dağın zirvesi zaten malum çevrelerin mekanı!otantik/tarihi yerlerde araki alkolsuz yemek yyiyilecek bir mekan bulasın! üstelik bu nezih yerler ateş pahası ile halkın kullanımından uzaklaştırıldı! ulu cami gibi dehşet eserlerimiz artık manevi motivasyonunu şarj etmeye gidenlerden çok gezelim görelimcilerin akınına maruz!ramazanlarda artık bu şehirde bile ramaznın girmediği/gelmediği yerler/bölgeler arttıkça artmakta!üniversite çıvarını aileler terkediyor zira...vb..şimdi,keşke aybike hanım dediğiniz gibi kalsaydı..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    bak sen.... kralcılar erken başlarmış mesaiye:) tabi amuda kaldırınca aklı ters görünüveriyor herşey,itiraf da edemeyince bakışlarındaki yamukluğu,gördüğü her şeye yamuk deyiveriyor işgüzar..bizi kimsenin sallamaması sevindirici,artık sizi kim neresinde sallandırıyorsa keyfini sürün! mevzuya gelince,yazarın edebiyata hakimliğine bu güne değin bir şey dediğimiz yok,bir hakkın teslimi her zaman gereklidir..yok bir iddiamız kalem hususunda amma e sine vakıf olmadığımızı söyleyen gölge kişilik hangi muktesebat ile muhatap tartıyor..tenkitin yazarın yazı kabiliyetine değil de muhtevanın artık gerçeği yansıtmadığına yönelik olduğunu anlayamayacak kadar farklı bir mamulden ise yapı taşınız vermemiş mabut der geçeriz.yazar ile yorum üzerinden bir diyalog kurmuşuz,üçüncüyü oynamak tamamen sizin zevkiniz..şifa olsun..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    dün çok korktum. edebi kaybetmek çok kolay. bir anda neler olabiliyor ön göremiyorsunuz.bugün usluyum biraz. şimdilik bu kadar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir güzelleme. Edebiyatımızın ve medyamızın duygulu kalemi Aybike Sultan yine harika bir yazı ile gelince birileri ne yapacağını bilemez hale geldiler. Meyve veren ağaç taşlanır. Edebiyatın e sini bilmeyen malum ZEVAT yine iş başında. Sizi kım sallıyor ki kendinizi böyle alenen rezil ediyorsunuz? Yazarı bıktıracağınızı sanıyorsunuz sanırım. Umurunda olduğunuzu sanmıyorum. Bu metin için tam puan... Hezeran alkış.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    salat i tefriciye gibi olmuş... bu nasıl övgü böyle,iş çığırından çıkmış...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat