Esmaü’l Hüsna ders kitaplarında neden yok?
Esmaü’l Hüsna ders kitaplarında neden yok?
Esmaü’l Hüsna'nın Edebiyat derslerinde bulunmaması bir eksikliktir, ihmalkârlıktır.

Yorumlar9

  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Esma Edebiyatının kim farkında ki?. Hasan Seyre beyin de söylediği gibi bu millet bazı şeyleri öylesine hayatından çıkarmış ki, öylesine uzak düşmüş ki yeni baştan bir ruh fethine çıkmamız icap eder sanırım. Bu güzel ve anlamlı yazanız için de kalbi takdirler ve teşekkürler Aybike Hanım.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 12 yıl önce Şikayet Et
    Esmayı anlamaktan Yüzlerce yıl uzakta kalmış bir halk.?. Çünkü talim-i esma meselesi Adem vasıtasıyla, müslümanlara bırakılmış bir ödev iken.kelam tabanından gelen ve İlmi hikmeti öğrenmeyi günah ve Allaha isyan olarak halka öğreten sözde alimlerimiz halkı Esmayı öğrenmekten öyle soğuttularki. Esmanın hükümferma olduğu sonsuz denizi, kainatta süregelen ve yaşamla ahenklenen ve renklenen bu dünyadaki faaliyetleri anlamayı küfür deryası olarak bu halka bin yıldır öğrettiklerinden dolayı.genlerine kadar işlemiş bu yarayı artık kim tedavi edebilir hiç kimse bilmiyor. Hatta bazıları İslamın son şansı olan Nurcuların bu geçilmez bilim duvarını aşacağını ve yıkacağını söylüyorlar ama.Ben Nurcularıda çok iyi tanıyorum. Onlar dahi Bilime bakarken Bediüzzaman iyi dediği ve Kuranın arz sayfasının tefsiri dedidiği için kerhen iyi bakıyorlar.Uygulamaya gelince hiç bir girişimleri yok.Nurcular dahi öyle yetersilerki. Kısaca Feyezanında dediği Esmayı müslümana sevdirecek ve onu birinci görevi yapıp tüm yaşamını onu geliştirmeye verek müslümanlar aranıyor?
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    ESMA UL HUSNA HAKKINDA..-2. (Anlarsan eğer)Kainat/evrende Esma ul Husna nın tecellisi..VesSelam
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Hemşom yüreğine Sağlık. bizde nakıs bir konuya değinmişin..olur inşallah..O Rabbimde İsmi Celili,ismi cemali hatrına seni yüceltsin..bir toplulukta eğer siz Allahı anarsanız Allahta bir toplulukta sizi anar..o sizi sevince gök ehline hitap ettirilir ki ben falanca kulumu seviyorum sizde sevin diye..ve gök ehli de yeryüzüne...Allah seni sevsin kardeşim yolun açık olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Esmaul Husna Çalışmaları. Mustafa İslamoğlu 99 isimden tereddüt etmiş olmalı ki bireysel gayreti ile kuranı tarayarak isimleri saymıştır ancak bulduğu rakamdan kendisi de şüphededir.. sanırım 101 veya 102 gibi telaffuz etmişti..En güzel isimler Allah'ındır,O güzel isimleri ile dua edene icabet eder..haşr suresi sonlarında da müminul muheyminul azizul cabbarul mutekkebir diyerek te isimlerinden bir demet geçmiştir lakin ilginçtir ki akabinde subhanallahu amma yuşrikuun diyerek bir ikazı not etmiştir,kullarına bu hususta sakın şirke düşecek hamleler yapmayın diyerek bir uyarı düşülmüştür..bu hususta cesur söylemler yaparken biraz daha düşünün denmiş gibi..leylaya mecnuna şiirler yazılırda en güzel edebiyatla rabbin ismine beyitler yazılmaz mı..kasideler olamaz mı..onu tanıtan her şey O övgüye layık rabbimiz için yapılacak ama yapmacık olmayan ilhamen şeyleri elbette severiz..neden olmasın,neden mahrum olalım ki??insanın hallerinde o esmadan tecelli bir numune vardır..lakin mütekebbir olmak Rabbe yakışır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    ESMA UL HUSNA HAKKINDA..-1. (Anlarsan eğer)Bütün ilimler Esma-ul Husna nın tecellileri..VesSelam
    Cevapla
  • fatihhan 12 yıl önce Şikayet Et
    güncel ama.... evet güncel bir konu Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı vd. ama bu yazı yani istek biraz değişik olmuş sanki edebiyata koyalım orda işleyelim.popilist bir yaklaşım gibi lisede tasavvuf öğretmiyoruz, kaldi ki üniversiteler de bile tam anlamıyla öğretilmiyor yani bu konular tasavvuf dersi adında öğretilir ama üniversitede lisede ise din kültürü dersi tam anlamıyla işlense orada rahatlıkla öğretilebilir. O yüzden sizin bu isteğiniz sanki güncel bir yazı yazayım okunayım gibi olmuş samimiyetinizi bilemiyorum ama yanlışsam da hakkınızı helal edin artık. sadece bir yorum.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    kötü bir deneme olmuş... sertac edilen esma dan çok sair esmalara atıf,vurgu var! esma güzellemesi için edebi yeterlilik kafi değil,gerek şartlardan ama yeter şart değil!
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    esma ile imtihan!. hangi esma? dolaşımdaki esma listeleri farklı!kadim ulemanın güne taşıdığı,rivayet ettiği listeler de farklı? bazı esma listelerindeki bazı esmalar kuran da yok,kuran da olanların bazıları bazı listelerde yok! bu işin endazesi de yok gibi! sahi esma belirleme kriterleri nelerdir?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat