Dershaneler kapatılır mı?
Dershaneler kapatılır mı?
Dershanelerin kapatılıp “Özel Okula” dönüştürülmesi düşüncesi var. Şahsen iki şeyin özel olarak verilmemesi taraftarıyım.

Yorumlar8

  • Yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    yazıyı okuyunca. hemen şu aklıma geldi : acaba sayın yazar hastalandığında devlet hastanesine mi yoksa özelin de özeli hastaneyi mi tercih ediyor? bunu aklıma getiren şu cümlesi : “eğitim ve sağlık ” özel olmamalı…
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • bir kul 12 yıl önce Şikayet Et
    dershaneler;finans kaynakları.... bu konuda da cemaatle hükümet polarize oldu,kaçınılmaz olarak.cemaat halkın menfaati varmı diye gözetmeden hükümete meydan okuyor lakin hükümet te reste rest! önümüzdeki zamanlarda bu politikanın aksulameli daha belirginleşir ve ''şartlı destek'' sahiplerinin epey bi kısmı saf değiştirme ameliyesine rahatlıkla girebilir ki sanırım tayyip bey bunu göze alıyor! hükümetin cemaati son bir yıldan beri çoğu alandan tasfiye etmeye başlamasına tuz biber olacak bu iş...ama ben olaya eğitim açısından bakıyorum ve faydalı buluyorum....
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • alper gülen 12 yıl önce Şikayet Et
    etüt merkezine dönüşecek. etüt merkezine dönüşecek derhane tabelası çıkıcak etüt merkezi diyecekler heycan yok yazıyorum buraya aynen böyle olucak .. alper demişti dersiniz... heycan yapmayın :))
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • mermus 12 yıl önce Şikayet Et
    bunun yanında inşallah özel okulları da kapatırlar.3. bu günün türkiye’sinde, eğitimde dershane sistemindeki vergi kaçağının önüne geçmekten daha ciddi problemler duruken tek kaygının kayıt dışı vergi ile mücadele etmek olması ise vahimdir.tek neden kayıt dışı rant kaynaklarını kurutmak ise bunun daha akılcı yöntemleri vardır ve bu yöntemleri hayata geçirmek devletin vazifesidir. önüne geçilemiyorsa fatura vatandaşın çocuğunun istikbali ile oynanarak kesilmemelidir. özel okula çocuğunu gönderenlerin ağırlıklı kaygısı özel okulların patronlarının dünya görüşüne göre şekillenen öğretmenler odasının cazibesinden ziyade o okullardan mezun olan öğrencilerin istedikleri-cazip olan üniversitelere girebilme şanslarının yüksek olmasıdır ve özel okulların revaç görmesinin en büyük nedeni de budur.politik ve dünya görüşlerinin ön plana çıkartılması ise tamamen müşteri! çekmeye yönelik mesmerize yöntemlerdir ve esas rant o alanda vardır.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • mermus 12 yıl önce Şikayet Et
    bunun yanında inşallah özel okulları da kapatırlar.2. özel okullarda sadece sınav kazanmaya güdümlenmiş, derece yapsınlar, reklamımızı yapsınlar, piyasa değerimizi arttırıp daha çok müşteri! yani öğrenci kazandırsınlar kaygısı ile beşer-onar kişilik sınıflarda sınava hazırlanan öğrenciler ile devlet okullarında sınava hazırlanan öğrencilerin sınav başarı düzeyleri arasında uçurum vardır. devlet öncelikle bu uçurumu kapatmaya yönelik devlet okullarının eğitim ve öğretim kalitesinde iyileştirmelere gitmelidir. devlet okullarındaki fiziki alt yapılar gerektiği düzeyde iyileştirilemediği ki iyi değil , öğretmenlerin ve çalışan personelin yaptıkları işin önemi ile orantılı gelir seviyeleri sağlanamadığı sürece sadece özel dershanelerin kapatılması merdiven altı haline gelmiş bir sektörün kaçırdığı vergilerin önüne geçmekten başka hiçbir işe yaramaz .uzun vadede ise sosyo ekonomik imkan eşitsizliği sonucu negatif seleksiyona neden olur.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • mermus 12 yıl önce Şikayet Et
    bunun yanında inşallah özel okulları da kapatırlar.1. inşallah.özellikle önce özel okullar kapatılmalıdır.özel okullar kapatılmadığı sürece sadece dershanelerin kapatılması fakir çocuklarının aleyhine zaten var olan haksız rekabet ortamını daha da beter hale getirecektir.çünkü özel dershanelerin varlığının büyük oranda sebebi özel kolejlerde yetişen öğrencilerin özellikle üniversite sınavlarında daha başarılı olması ve devlet okullarında okuyan öğrencilerin bu alanda özel okul öğrencileri ile rekabet edememeleri sonucu dershanelerden takviye alma ihtiyacı hissetmeleridir.bu gerçek sermaye sahiplerince de çok iyi bilindiği içindir ki piyasadaki pek çok özel okul ve dershaneler arasında organik ve simbioz ilişkiler vardır ve birbirlerini beslerler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • cüneytgürbüz 12 yıl önce Şikayet Et
    selam. dile ne kadar kolay değil mi ? kapatılsın demek peki orada çalışanlar ne yapacak bir sektör olmuş dershanecilik...oturduğunuz yerden ahkam kesmek ne kadar kolay değil mi? lütfen biraz empati yapsanız.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    yazara katılıyorum. dershanelerin kapatılması yetmiyor. dersheneler küçük balık, daha büyük balıklara yem olacaksa çocuklarımız gerek yok zaten. gerçekten de eğitimin sadece devlet eliyle verilmesi ve ortak paydalar içinde eğitim görmeleri geleceğimiz için çok önemli. yoksa sadece bazı kimseleri biraz daha zengin etmekten başka hiç bir işe yaramaz. teşekkürler sayın yazar bu ufuk açıcı yazınız için.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat