Bay Batum senden münevver olmaz!
Bay Batum senden münevver olmaz!
SOS… Ülkede “münevver” geçinen ama o ışıktan nasiplenmemişler var!

Yorumlar10

  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrat kardeşim,ben bir vatandaş olarak eleştirebilirim. ancak bir gazeteci bir yazar eleştiri yapan siyasetçinin yaptığı politikaları eleştirebilir.başbakanın davulunu çalma işi onun işi değildir.o işi sizler zaten yapıyorsunuz.vesselam
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgül siz batum'un avukatı mısınız?. sayın yazar batum'un üslubunu eleştirmiş, eleştiriceksen adam gibi eleştir demiş ama siz okumadan yorum yazdığınız için, önyargılı olduğunuz için güya yazarı eleştirmiş bulunmaktasınız! lütfen okuyunuz ve anlayınız. bu şekilde meseleyi nerenizden anladığnıız hususta istifhal oluşuyor insanda. vesselam.
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    hanfendi, benim anlamadığım başbakan eleştirilmiş,. siz başbakanın avukatımısınız?chpyi ve batumu cinim kadar sevmem ancak ben o eleştirilerde hakaret görmedim.yaptığı eleştirilerinde eksiği var fazlası yok.halkın yarısının oy vermesi bir zatı eleştirilmezmi yapar?
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim kadarı ile... cahiliyye mekkesinde kadim araplar ile sonradan araplaşan kabileler arasında çok ciddi kastlaşma vardı,şöyle ki; eğer bir arap sonradan araplaşanlardan birini öldürürse öldürene bir şey yok lakin öldürülene kan bedeli ödeniyor lakin eğer sonradan araplaşanlardan biri bir arabı öldürürse o kabilenin tüm erkekleri kısas üzere öldürülüyor.bu kanun hükmündeki örf ticari,sosyal durumlar için de benzer mahiyet arzediyor...aslında daha da geriye gidersek '' ben ondan üstünüm,ikimiz eşit olamayız zira beni ateşten onu topraktan yarattın'' diyen islise kadar uzanır bu hikaye..hani daha sofistike olacak ama ''biz seni hamdedip dururken yeryüzünde kan dökecek birini mi yaratacaksın'' diyen meleklerin tavrı da-meleklerin iradesi yoktur diyerekten hemen atlamayalım lütfen :)) bana bu meyanda enteresan gelir..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    münafıklık küfürden kötüdür.... insanlar merdiven altı siyasetine,nifak üzere,örtülü,takiyyeci siyasete bir şekilde belki bu vesile ile bir mesafe koyar belki de veda eder-mutlak anlamda bu muhaldir bana göre-.ırkçılık kesif bir sapmadır,nefsidir ve altı adam gibi doldurulamaz bir ölçüdür.altı doldurulamaz zira miladi 7. asırdan önce hiç bir kayıtta türk ibaresi geçmez,orhun abideleriyle türk dolaşıma girer.köklü olduğunu iddia edenler birkaç halka geriye gittiğinde başka milletlerle karıştığını can yakıcı olarak müşahade eder,lakin görene,köre ne!kürt türkle eşit olamaz sözü bize yabancı değil,yahudiler de kendilerinden olmayan herkese ''goim'' der ve bunun fıkhını inşa ederler;yahudinin yahudiye faiz alması haram,malı haram,canı haram..vb lakin söz konusu goim ise hepsi serbest!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    halk oy ile seçilenleri ve partileri denetler. uzanlar çeyrek dağıttı ve ciddi anlamda bir çeyreğe bir kaç ay gelmiş ve türkiye de meclise girebilme gibi bir sınıra dayanmıştı..partinin ideolojik bir boyutu yoktu,ülke üzerinde tarihi geçmişi yoktu bir anda ortaya çıkan ve bir anlamda da izleyen seçimlerde ciddi koltuk sayısına da sahip olablme ihtimali vardı,en azından ben öyle görüyordum.seçim yatırımı bireylere verilen bir çeyrek altındı..sonrası ne olacaktı?birinci sıradan seçilmiş bir parti olabilirler miydi?? eğer vatandaşlarımız fikirsiz ve zikirsiz olarak bir çeyreğe oy verirse vay gele başa zira 4 çeyrek ile ne sonuçlar çıkabilir düşünsenize..halkımızın her bireyi "benim reyim devlet yüceltir,benim reyim devlet çökertir" mantığı ile olaya bakıp reylerine akıllıca kullanmalı..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi söyleyebilme, konuşabilme,tartışabilme kısacası tabuları yıkma... bu özgürlüğün vardığı boyutu göstermesi açısından güzeldir ve her kesim aklının dibini ortaya dökebilmekte bu ise konuşulmazların konuşmaya alınmasına sebeb olmaktadır..bir kişinin fikir beyan etmesi (chp kadın milletvekili tarzında) taş atılacak bir konu olmaktan çıkıp aslında tartışılacak bir konuyu gündeme taşımaktadır..bu gün herkes her şeyi söyleyebilmekte veya söylediklerinin aksine söylem geliştirebilmekte..burda şunu okuyamaz mıyız:"türkiye özgürleşmekte biraz daha gürdür"..bu gibi yerli veya yersiz beyanlar,beyanların uslub ve ahlakını,beyana şekil verme çeki düzen verme,sözün en güzeli ile konuşabilme ve söze en güzelle cevap verme gibi güzellikleri tetiklemez mi?..halkın her aykırı fikri dinleme ama sözün doğrusuna teslim olma gibi bir süreç getireceğinden de ümit var olmak gerekir.sözler halkın huzurunda söyleniryorsa halk,vakti gelince kanaatini (oy) kullanacaktır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    hormonlu aydınlar.... entellektüel bir kabızlık yaşıyor bu topraklar,150 yıldır.ortalık gdo lu aydınlara kaldı..hoş münevverlerimiz biraz sesini yükseltse hemencecik deformist,modernist,gelenek düşmanı..gibi yaftalarla sindirilmeye çalışılıyor haliyle bence bu toplum bir süre daha bu entel ayaklarına yatan çapsızları hakediyor!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Yakup Sabrı 11 yıl önce Şikayet Et
    bu yazı bay batum'a kapak olmuştur!. rezil üsluba, edebi ve incelikli üslupla kapak olacak cevabı kardeşimiz vermiş. ALLAH böyle kalemi güzel, üslubu güzel ve seviye üstü yazarlarımııza güç ve kuvvet versin. çok teşekkürler kardeş.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • benazir kandemir muhcu 11 yıl önce Şikayet Et
    meryem abla. bu yazı bay batuma yeter azcık ar duygusu varsa bu yazı onu utandırır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat